Inloopspreekuur SeniorWeb

Bleiswijk - Elke donderdagmiddag staan vrijwilligers van SeniorWeb van 13.30 tot 15.30 uur paraat in De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2, om bezoekers te helpen bij hun PC, laptop, tablet of smartphone vragen en problemen. Er hoeft geen afspraak gemaakt te worden en de toegang is gratis. Iedereen is welkom, het inloopspreekuur is dus niet voorbehouden aan alleen leden van SeniorWeb.

Thema-avonden over Blaise Pascal

Bleiswijk - Dominee Wim de Bruin organiseert op de donderdagen 8 en 22 februari, en 14 maart thema-avonden met als onderwerp: Blaise Pascal, metgezel op de reis van je geloof. In 2023 was het 400 jaar geleden dat Blaise Pascal werd geboren. In zijn relatief korte leven (hij werd nog geen 40 jaar oud) was hij heel actief: als wiskundige, natuurkundige, filosoof en schrijver. Een gelovig mens was hij ook. Prachtige dingen schreef hij daarover, waar mensen vandaag nog altijd veel aan hebben. Twee avonden hoopt ds. Wim de Bruin samen met de aanwezigen veel moois te ontdekken. De derde avond is ds. Arjan Plaisier, de oud-scriba van de Protestantse Kerk in Nederland en Pascal-deskundige, te gast. Aanvang 20.00 uur in De Rank, Kerkstraat 13, Bleiswijk. Meer informatie is te verkrijgen via de mail: wm.de.bruin@outlook.com.

Dorcas Depot

Bleiswijk – Op 10 februari is er weer gelegenheid om kleding en schoenen in te leveren bij het Dorcas Depot Bleiswijk. Geopend elke tweede zaterdag van de maand van 10.00 tot 11.00 uur. Locatie: parkeerterrein achter Dorpsstraat 72. Informatie: Herman Veenman, 06 - 10531756 of Henny Maasland, 06 – 42072324.

Dansen in De Leeuwerik

Bleiswijk - Welzijn Lansingerland organiseert i.s.m. vrijwilligers iedere 2e zaterdag van de maand een dansavond voor alleenstaanden, singles en paren. De avond is voor ieder niveau toegankelijk. Door de stijl-, line- en partnerdansen met elkaar af te wisselen is de avond ook zeer geschikt voor alleenstaanden. De muziek wordt verzorgd door DJ Herman. De eerstvolgende keer is op zaterdag 10 februari in De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2. Zaal open 19.30 uur, aanvang 20.00 uur, einde 24.00 uur. Toegangsprijs € 6,-, Actiefpashouders € 5,-, inclusief kopje koffie en of thee. Informatie/reservering: vandenberg.otto@gmail.com of 06-17566778.

Activiteiten KBO

Bleiswijk - De KBO afdeling Bleiswijk organiseert op alle dinsdagmiddagen door het jaar heen een leuke wandel- en/of fietstocht door de mooie natuur in eigen omgeving. Vertrek: 14.00 uur vanaf het kerkplein, Hoefweg 53. Vooraf aanmelden is niet nodig. Ga goed gekleed! De eerstvolgende keer is op 13 februari en dan wordt er gefietst. Op de woensdagmiddag om de twee weken is er soos: 7 februari kaarten/Rummikub, 21 februari jaarvergadering en soosactiviteiten. Aanvang 13.30 uur in De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2. Welkom vanaf 55 jaar.

Bridgen in De Leeuwerik

Bleiswijk - Bridgen kan op de dinsdag van 13.00 tot 16.30 uur in De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2. Bridge is gezellig en het houdt je mentaal fit. Wie het leuk vindt andere mensen te ontmoeten en samen op eigen niveau te bridgen, is welkom eens langs te komen en een potje mee te spelen. Voor wie alleen is, wordt een bridgepartner gezocht. Neem bij interesse contact op met Ton van Dalen, tel. 06 – 819 448 10 of per e-mail a.van.dalen1@ziggo.nl.

Spijkers met Koppen-cabaretier

Bleiswijk - Elke cabaretliefhebber in Nederland kent het radioprogramma Spijkers met Koppen. En dat programma was lang zo leuk niet zonder Marcel Harteveld. De cabaretier is vaste cabaretier bij het radioprogramma. Daarnaast treedt hij op met zijn eigen voorstelling. Op 17 februari speelt hij 'Voor de bui binnen' in Theater 't Web, Nachtegaallaan 4, aanvang 20.00 uur, deuren open 19.30 uur). Kaarten kosten € 15,00 per persoon (inclusief koffie/thee) en zijn alleen te koop via www.theatertweb.nl.