Alzheimercafé

Lansingerland – Tijdens het Alzheimercafé op woensdag 14 februari in Ontmoet!, Wilhelminastraat 1a in Bergschenhoek, zal een klinisch geriater de verschillende vormen van dementie toelichten. Het Alzheimercafé begint om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur), het programma duurt tot 21.00 uur. Er is ook een informatiestand van Alzheimer Nederland aanwezig. Informatie: Welzijn Lansingerland – Steunpunt Mantelzorg, tel. 010 - 522 55 45 en mantelzorg@welzijnlansingerland.nl.

Denktank Hersenletsel

Lansingerland - Op 15 februari organiseert Middin de Denktank Hersenletsel, voortaan elke derde donderdag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur in de Nieuwe Lansing (Wel-Kom!), Ds. van Koetsveldstraat 3 in Berkel en Rodenrijs. Denktank Hersenletsel is een zelfhulpgroep voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en hun mantelzorgers. Het thema is Hersentraining is maatwerk; hoe leer ik weer leren? Op 21 maart gaat het over Financieel-Infarct; wat kost het om mee te blijven doen? Informatie: www.middin.nl/nah-bijeenkomsten en www.hersenletsel.nl/zuid-holland/agenda. Of mail naar denktankNAH@middin.nl of regio-ondersteunerzh@hersenletsel.nl.

Bridge Club Lansingerland

Lansingerland - Bij Bridge Club Lansingerland (BCL) wordt op dinsdagavond gespeeld in zalencentrum Rehoboth, Wilhelminastraat 2 in Berkel en Rodenrijs, aanvang 20.00 uur. Het nieuwe seizoen is op 29 augustus gestart. Op de dinsdagavond wordt in drie lijnen gespeeld in een rankingcompetitie. Met ingang van het nieuwe seizoen is er voor de donderdagochtend een nieuwe speellocatie gevonden: Het Berghonk, Burgemeester van Oostenweg 4 te Bergschenhoek. Op donderdag wordt ook een rankingcompetitie gespeeld, aanvang 09.15 uur. Deze competitie start op 31 augustus. Belangstellenden kunnen een aantal keren vrij meespelen. Als u geen partner heeft wordt in overleg gekeken of er een partner beschikbaar is. Inlichtingen voor de dinsdagavond mail naar wsdinsdag@bridgebcl.nl of bel 06-18933266 en voor de donderdagochtend mail naar wsdonderdag@bridgebcl.nl of bel 06-51089512.

Tandem Maatjes zoekt vrijwilligers

Lansingerland: Tandem ondersteunt inwoners uit Lansingerland, van jong tot oud, die graag een maatje willen die hen ondersteunt in het opbouwen van nieuwe of laten herleven van oude contacten. Je kan samen met de inwoner het gebrek aan contact doorbreken en helpen met het leggen van nieuwe contacten. Of gewoon luisteren naar degenen die hun verhaal kwijt willen aan iemand die goed kan luisteren, of even wandelen, kopje koffie drinken. Alles op basis van gelijkwaardigheid iets voor elkaar te betekenen. Is je interesse gewekt, neem dan contact op met ons, a.mullemeister@humanitas.nl tel 06-30737088 of https://www.humanitas.nl/lansingerland.

Spreekuren ouderenadvies

Lansingerland - Zo lang als mogelijk prettig en veilig thuis blijven wonen? De ouderenadviseur van Welzijn Lansingerland denkt met u mee bij vragen over wonen, zorg, welzijn en administratie. Er is geen indicatie nodig om begeleiding of advies te krijgen en de hulp is gratis. Er zijn vrij toegankelijke spreekuren waar u binnen kunt lopen om uw vragen te stellen of advies te krijgen. Kom gerust langs!
-Bergschenhoek, Ontmoet! - Wilhelminastraat 1a - maandag 10.00 – 12.00 uur.
-Bleiswijk, De Leeuwerik - Leeuwerikstraat 2 - donderdag 10.00 – 12.00 uur.
-Berkel en Rodenrijs, De Naeldhorst, Van Naeldwijcklaan 231, dinsdag 10.00 – 12.00 uur.
Bij vragen kan contact worden opgenomen met Welzijn Lansingerland, tel. 010 - 522 55 45 (op werkdagen) of mail naar info@welzijnlansingerland.nl.

Buurtbemiddeling

Lansingerland – Bij onenigheid met buren, kunt u een beroep doen op Buurtbemiddeling, een onafhankelijke organisatie in Lansingerland. Getrainde vrijwilligers uit Lansingerland worden ingezet om u te helpen door een luisterend oor te bieden, tips te geven om het gesprek met de buren aan te gaan, (ondersteuning te bieden bij) het leggen van contact met uw buren, te bemiddelen tussen u en uw buren, begeleiding van een gezamenlijk gesprek met de buren en het verlenen van nazorg voor naleving van onderling gemaakte afspraken. Men gaat zeer zorgvuldig om met privégegevens en de vrijwilligers hebben een geheimhoudingsplicht. Buurtbemiddeling is gratis. Te bereiken op tel. 010 – 522 55 45 of via info@buurtbemiddelinglansingerland.nl. Info: www.buurtbemiddeling.nl .