Repaircafé Lansingerland

Lansingerland - Iedere eerste zaterdag van de maand is het Repaircafé van 09.00 tot 13.00 uur geopend. Tijdelijke locatie: Middin-Poortwerk, Berkelse Poort 37 te Berkel en Rodenrijs. Vrijwilligers helpen graag om uw product weer aan de praat te krijgen. Samen met de reparateur kunt u het product onderzoeken en repareren. Gerepareerd worden elektronische apparaten, textiel, mechanische defecten en kleine meubels. Ze komen niet op locatie en werken alleen tijdens de openingsuren. De service is in principe gratis zolang er geen onderdelen besteld hoeven te worden. Let op: inloop tot maximaal 12.45 uur afhankelijk van de drukte. Informatie: www.repaircafe.org, Facebook RepairCafe Lansingerland of mail naar rclansingerland@gmail.com.

Mantelzorgwandeling

Lansingerland - Ga je mee wandelen op maandag 5 februari? Samen met andere mantelzorgers, een moment van ontspanning, natuurbeleving en elkaar ontmoeten. De wandelingen worden begeleid door het Steunpunt Mantelzorg. De wandelingen zijn ongeveer 3,5 km. Vertrek: 13.30 uur vanaf Boerderij het Lansingerland, Hoeksekade 146A in Bergschenhoek. Deelname is gratis. Informatie/aanmelden: Welzijn Lansingerland, tel. 010 - 522 55 45 of mail naar mantelzorg@welzijnlansingerland.nl.

Café Overleven

Lansingerland - Café Over-Leven is een plek waar mensen met verlies en rouw van harte welkom zijn. Ontmoeting met de ander staat centraal. Dat kan in het café Over-Leven, dat onderdeel is van het Kenniscentrum palliatieve zorg van Hospice Lansingerland. De benaming 'café' is gekozen om duidelijk te maken dat er vrij naar binnen kan worden gelopen en dat er een kopje thee of koffie wordt geschonken. Je raakt er zomaar aan de praat. Ook is daar een persoonlijk gesprek met een vrijwilliger mogelijk. De eerstvolgende keer is dinsdag 6 februari van 14.00 tot 16.00 uur. Adres: Burg. Van Oostenweg 10 te Bergschenhoek (zij-ingang hospice bij de parkeerplaats). Informatie: tel. 010 - 524 10 90.

Spreekuur Akto

Lansingerland - Het Akto spreekuur in Lansingerland vindt plaats op de tweede vrijdag van de maand tussen 10.00 en 12.00 uur in het Businesscenter Lansingerland. Dit is altijd al zo geweest, maar graag even vooraf bellen of mailen voor het maken van een afspraak, tel. 010 - 3130823.

Verschillende vormen van dementie

Lansingerland – Tijdens het Alzheimercafé op woensdag 14 februari in Bergschenhoek zullen de verschillende vormen van dementie worden toegelicht. Dementie is een verzamelnaam van verschillende ziektes die hersenen aantasten. De ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende en bekende vorm, maar er zijn er meer zoals vasculaire, fronto temporale en Lewy Body dementie. Een klinisch geriater zal een toelichting geven. Het Alzheimercafé begint om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur), het programma duurt tot 21.00 uur. De locatie van het Alzheimercafé wisselt per maand en is deze maand in Bergschenhoek, in Ontmoet!, Wilhelminastraat 1a. Er is ook een informatiestand van Alzheimer Nederland aanwezig. Informatie: Welzijn Lansingerland – Steunpunt Mantelzorg, tel. 010 - 522 55 45 en mantelzorg@welzijnlansingerland.nl.

Geldzaken niet op orde?

Lansingerland – Thuisadministratie van Humanitas Lansingerland helpt inwoners van Lansingerland die het overzicht op hun administratie of de grip op hun financiën zijn kwijtgeraakt. Ben jij het overzicht op je administratie kwijt? Blijf er niet mee rondlopen, maar vraag om hulp! Humanitas Thuisadministratie is er speciaal voor. De vrijwilligers bieden kosteloos de helpende hand om de financiën op orde te krijgen. Ze zijn gemotiveerd en goed getraind. Kun je hulp gebruiken? Wacht niet langer. Neem contact op met Hetty Middelman of een van haar collega's, tel. 06 20 26 52 82, ta.lansingerland@humanitas.nl. Of neem een kijkje op www.humanitas.nl/lansingerland.

Kinder- en Jeugdkoor Young Voices

Lansingerland – Young Voices repeteert elke dinsdag met jongens en meisjes die van zingen houden. Dus wil je keigoed leren zingen, kom naar de Ark, Oranjestraat 2, Berkel en Rodenrijs: kinderkoor 1 (5-9 jaar) 15.45-17.00 uur, kinderkoor 2 (10-14 jaar): 15.45-17.30 uur, jeugdkoor (14 jaar en ouder) 19.15-21.15 uur. Kom gerust een keer langs, de eerste drie repetities om te kijken of het bevalt zijn altijd gratis! Informatie/aanmelding: www.youngvoices.eu of bel 06-42301734.

Moeders voor Moeders

Lansingerland - Net zwanger? Dan kun je je geluk delen. Veel vrouwen worden zwanger als jij helpt. Aanmelden of informatie: tel. 088-2780000 of Hanneke Beijersbergen, tel. 015 – 369 82 63. Bezoek ook eens de website: www.moedersvoormoeders.nl.