Wandelen/fietsen met de KBO

Bleiswijk - De KBO afdeling Bleiswijk organiseert wandelen en/of fietsen op de dinsdagmiddag. De KBO wil met deze activiteit zoveel mogelijk mensen inspireren en motiveren om in beweging te blijven en deel te nemen aan deze activiteiten. Wanneer: 30 mei wandelen, 6 juni fietsen en 13 juni wandelen. Het vertrek is om 14.00 uur vanaf het kerkplein aan de Hoefweg 53.

Zomerbridge Sans Fumée

Bleiswijk - Op donderdagavond 25 mei organiseert de Bleiswijkse Bridge Club Sans Fumée de eerste Zomerbridge-avond van dit seizoen in De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2. De avonden zijn voor iedereen toegankelijk, dus ook niet-leden van Sans Fumée zijn van harte welkom. Aanmelden uitsluitend per paar (op de avond zelf) vanaf 19.00 uur, aanvang bridge om 19.30 uur. De kosten bedragen € 8,- per paar. De andere avonden zijn op de donderdagen 8 en 22 juni en 6 juli 2023.

Sporten met KBO Bleiswijk

Bleiswijk - Veel mensen zijn op vakantie geweest naar Frankrijk en hebben daar kennis gemaakt met de jeu de boules sport. Weer terug in eigen land zoeken ze dan ook naar mogelijkheden om ook hier deze sport te bedrijven. Vandaar dat de KBO afdeling Bleiswijk een keer per jaar deze sport op het programma heeft staan. Op vrijdagmiddag 26 mei is er gelegenheid om op de baan van de Bleiswijkse Jeu de Boules club aan de Götzenhainsingel er een leuke en sportieve middag van te maken. Vanaf 14.00 uur wordt dit spel gespeeld onder begeleiding van deskundigen van de club zelf. Deelname kost € 7,50 en daarvoor krijgt men koffie/thee een drankje en een hapje. Op het einde van deze middag worden de prijzen aan de winnaars van deze middag uitgereikt. Dit is ook een prachtig moment om met elkaar dit spel te spelen en kennis te maken met de KBO. Aanmelden is gewenst, tel. 06-13741195.

Verzamelbeurs in De Leeuwerik

Bleiswijk - Op zaterdag 27 mei is er weer een verzamelbeurs in De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2. Belangstellenden kunnen er tussen 13.30 en 17.00 uur terecht voor postzegels, ansichtkaarten en andere verzamelobjecten. Gratis toegang. Informatie: Maja/Bert van Kampen, tel. 010-5216622. De volgende verzamelbeurs is zaterdag 24 juni.

Meimarkt

Bleiswijk - Dit jaar organiseert de Melanchthon Business School op woensdag 31 mei van 14.30 tot 17.00 uur weer dé Meimarkt. Dit is een feestelijke middag vol gezelligheid en ondernemerschap. Leerlingen uit klas 1 staan op het schoolplein met kraampjes. Hier zijn verschillende activiteiten te beleven en spullen verkrijgbaar, onder andere die zij zelf hebben gemaakt. Ook zijn allerlei lekkernijen te koop en spelen de leerlingen live muziek. Betalen kan door middel van contant geld of met een strippenkaart. Deze strippenkaarten zijn verkrijgbaar met een QR-code (betaalverzoek). De gehele opbrengst gaat naar een door de leerlingen gekozen goed doel, namelijk KiKa. Komt u ook langs om de sfeer te proeven en geld in te zamelen voor KiKa? Parkeren is mogelijk achter de school en graag de fietsen plaatsen bij de fietsenstalling. De Meimarkt vindt plaats bij de school aan de Wilgenlei 2b te Bleiswijk.

Dagtocht senioren

Bleiswijk - De senioren dagtocht Bleiswijk is dit jaar op donderdag 22 juni en gaat naar Brabant. Deelnemers verzamelen zich om 9.30 uur in De Leeuwerik, waarna ze vertrekken richting Hilvarenbeek, naar museum Dansant. Bij aankomst wordt een goed verzorgde lunch aangeboden. Na deze lunch is er een entertainment show met het thema ‘een vrolijke rondreis door de tijd’ met de sfeer van weleer. Daarna gaat de reis naar Wagenberg voor een afsluitend diner. Kosten: € 60 p.p. inclusief. Deelnemers kunnen zich donderdagmiddag 1 juni tussen 15.00-17.00 uur in De Leeuwerik laten inschrijven voor deze dagtocht. Informatie: Marja Luiten, tel. 06-22174799, of Tonnie Oosterlaan, tel. 06-46341973.