Gerald Troost geeft een concert in de Dorpskerk van Berkel

Berkel en Rodenrijs – Op zaterdag 10 juni komt de bekende zanger, componist en tekstschrijver Gerald Troost om 20.00 uur een concert geven in de Dorpskerk. Het programma bestaat niet alleen uit zelfgeschreven songs om naar te luisteren, maar ook uit een aantal bekende samenzangnummers waarbij het publiek wordt uitgenodigd om mee te zingen, als onderdeel van het project ‘Zingen in de kerk’.

‘Zingen in de kerk’ is een initiatief dat ontstaan is vanuit de Protestantse Kerk in Nederland in samenwerking met Kerk in Actie. Dit platform geeft kerken de mogelijkheid om concerten en voorstellingen voor jong en oud te organiseren met diverse christelijke muzikanten, bands, koren, orkesten en theatergroepen. Dit project wordt mede-georganiseerd om fondsen te werven voor het goede doel.
Gerald Troost (45) is een Nederlandse zanger, componist, schrijver en coach uit Veenendaal. Na een paar jaar lid van een band geweest te zijn, begon hij aan het begin van dit decennium aan een solocarrière. Gerald wil met zijn teksten en muziek mensen helpen om geestelijk én persoonlijk te groeien. Hij omschrijft zijn muziek als Nederpop met christelijke teksten. Inmiddels heeft hij een vijftal cd’s uitgebracht.
Naast zijn muziek richt hij zich op coaching en geeft hij spreekbeurten over diverse thema's. Hij is ambassadeur van Compassion en Kerk in Actie, een man met een missie die anderen wil bemoedigen, ‘troost’ bieden en wijzen op een hoopvolle toekomst.
Tijdens het concert in de Dorpskerk wordt Gerald muzikaal ondersteund door David Wilschut op saxofoon en gitaar. David is een bekende naam in zowel de christelijke als seculiere wereld. Hij heeft met verschillende bekende artiesten meegespeeld.
In de pauze wordt het project van Kerk in Actie in Moldavië gepromoot. Omdat veel ouders in het buitenland zijn om geld te verdienen, zwerven kinderen op straat.
Kaarten voor het concert zijn verkrijgbaar via zingenindekerk.nl. Een volwassene betaalt € 10 en kaartjes voor kinderen t/m 12 jaar kosten € 5.