Clubkampioenen atletiekvereniging De Kieviten:

Persoonlijke records, Marathon Rotterdam en veel wedstrijden

Bleiswijk - Het was woensdagavond 19 april feest in Jeugdcentrum The Hangout in Bleiswijk. Atletiekvereniging De Kieviten huldigde een aantal kampioenen van in 2022 gelopen wedstrijden en dat jaar behaalde records. Persoonlijke records sneuvelden, clubrecords werden verbeterd en een aantal leden liep een kwart, halve of hele marathon. Of er nog steeds beweging in de vereniging zit, is dus een overbodige vraag!

John Hofman

Lansingerland heeft in ieder geval veel inwoners die hardlopen als grote hobby hebben. Die conclusie kunnen we zonder meer trekken, gezien het grote aantal leden dat De Kieviten heeft. Niet zo maar hardlopen, maar die regelmatig wedstrijden lopen, meedoen aan marathons en het verbeteren van het ene na het andere record. Leeftijd speelt geen rol gezien de variatie daarvan onder de leden. Van jong tot oud(er), iedereen doet mee.
Woensdag werden de wisselbekers, herinneringsmedailles en aandenken uitgereikt. Op zondag 16 april liep er ook een groot aantal leden mee tijdens de Marathon Rotterdam. De een koos voor een kwart marathon, een ander voor de hele, maar allemaal vonden ze het meedoen een geweldige ervaring. Sommigen hadden al eerder marathons gelopen. De Kieviten staat wat dat betreft haar mannetje en is altijd van de partij.

Huldiging

Algemeen Clubkampioen bij de Dames werd Brigitte van Buuren en bij de Heren Harmen den Boer.
Bij de Jeugd liep Olivia Vernooij maar liefst vier persoonlijke records en Abel Postema zelfs vijf pr's!
Bij de Senioren werd Wan Ying Chow (40) gehuldigd. Zij liep in 2022 vijf pr’s. Sinds juli 2021 is zij lid van De Kieviten. Zij heeft inmiddels 33 (!) marathons gelopen, zoals New York, Chicago en Spitsbergen en dat in acht jaar tijd. Recent liep ze die van Rotterdam in een tijd van 3.51.10. "Hoe kouder het is des te beter dat voor mij is", vertelt ze. “Het is jezelf steeds uitdagen, niet roken of alcohol drinken en gezond eten. Dan lukt het wel.” Ze is van beroep huisarts in Zoetermeer en leidt, zoals ze vertelde, een gezond leven. Voor een marathon traint ze zo’n acht uur per week maar normaal is dat vijf uur per week. Haar wens? “Ik wil in mijn leven totaal 100 marathons lopen."

Clubrecords die in 2022 werden verbeterd:
Rosa Eland: 200 meter in 27 sec., 69 honderdsten
Annika Willems: 800 metr in 2 minuten, 42 sec. en 78 honderdsten
Sandra Vis: 4 Engelse mijlen in 35 minuten, 5 sec. en 78 honderdsten
Bart Laurense: 4 Engelse mijlen, in 26 minuten, 16 sec. en 78 honderdsten
Samir Amghar: kwart marathon in 38 minuten, 1 sec.