Te veel wind om met kano’s het water op te gaan

Resultaat plasticvrije dag naar tevredenheid

Bergschenhoek - Het Hoge Bergse Bos is weer voor een deel vrij van plastic en zwerfvuil, mede dankzij een aantal vrijwilligers van de Stichting Plezierrivier de Rotte en Atletiekvereniging de Kieviten. Zaterdag 25 maart kwamen ze, nadat een oproep was geplaatst, naar Outdoor Valley dat haar locatie als startpunt beschikbaar had gesteld.

John Hofman

Er mocht ook gebruik worden gemaakt van kano’s om het water op te gaan om plastic ‘op te vissen’, maar dat kon vanwege de harde wind niet doorgaan. Een kleine teleurstelling voor met name de kinderen die wilden meehelpen, maar het risico om te slaan was te groot. Na instructie werden de grijpers en plastic zakken uitgedeeld om al het door recreanten weggegooide plastic en zwerfvuil te verwijderen uit het mooie recreatiegebied. Helaas is geleken dat mensen nog steeds blikjes en verpakkingen van wat tijdens de wandeling of het fietstochtje wordt ‘genuttigd’ achteloos weggooien. Dit, terwijl er overal afvalbakken en vuilcontainers zijn geplaatst om het in te doen. Waarom men niet de moeite neemt het hier in te deponeren is nog steeds een raadsel.
Gelukkig zijn er nog steeds vrijwilligers die alle troep opruimen en dat bleek zaterdag weer het geval te zijn. Enthousiast gingen ze aan de slag voor het lopende project ‘Plasticvrije Rotte Ambassadeurs’. Iedereen kan zich aansluiten bij deze ‘Ambassadeurs’, want het blijft niet enkel bij afgelopen zaterdag. Het is de bedoeling dat er met enige regelmaat een opschoondag wordt georganiseerd, maar het kan uiteraard geen kwaad als u een keer individueel op pad gaat om een dagje plastic e.d. te ruimen in en om de Rotte. We willen met z’n allen genieten van dit recreatiegebied, maar kunnen er ook zelf voor zorgen dat het ‘schoon’ blijft. Uiteindelijk zal al het plastic en zwerfvuil terecht komen in zee als het niet wordt opgeruimd. Na afloop van de opruimactie werd onder het genot van een drankje nog even gezellig nagepraat.