Samen wandelen voor mantelzorgers

Lansingerland - Om het zorgen voor een naaste met plezier vol te houden is het belangrijk om de vitaliteit van de mantelzorger te versterken. Dat kan door te wandelen.

Wandelen zorgt voor vermindering van stress en bevordert je welzijn. De natuur heeft een positief effect op vitaliteit en gezondheid. Al lopend kun je genieten van de natuur, bouw je je conditie op en maak je kennis met mensen die het zorgen voor een ander ook van binnenuit kennen. Genoeg reden voor Steunpunt Mantelzorg van Welzijn Lansingerland om dit voorjaar te starten met mantelzorgwandelingen. Tijdens deze wandelingen ligt de focus op het ontspannen, de natuurbeleving en het ontmoeten van lotgenoten.
De eerste wandelingen gaan van start op woensdag 12 april van 14.30 tot 16.00 uur in de omgeving van de Rottemeren te Bleiswijk en op donderdag 4 mei van 10.30 tot 12.00 uur in de Groenzoom te Berkel en Rodenrijs. De wandelingen zullen afwisselend plaatsvinden in de verschillende natuurgebieden van Lansingerland. Deelnemers hoeven niet super sportief te zijn, wel goed ter been. De wandelingen zijn ongeveer 3,5 km. De wandeling wordt begeleid door een medewerker van het Steunpunt Mantelzorg.
Wil jij ook graag wat vaker wandelen en ben je mantelzorger of heb je affiniteit met mantelzorg, voel je dan vrij om je aan te melden of meer informatie op te vragen via mantelzorg@welzijnlansingerland.nl of bel naar 010-5225545.