Bewoners De Tuinen genieten van optreden Duo Sweet Sixty

Bleiswijk - Elke maand worden er verschillende activiteiten georganiseerd in woonzorgcentrum Laurens De Tuinen. Voor een gezellige muzikale middag werd duo Sweet Sixty uitgenodigd. Op het repertoire van dit damesduo staan Nederlandstalige en Engelstalige songs van vroeger tot nu.

Sweet Sixty bestaat uit twee enthousiaste zangeressen: Moni (zang en gitaar) en Ingrid (zang en percussie). Vijf jaar geleden zijn ze begonnen met het opbouwen van hun repertoire voor verzorgings- en verpleeghuizen. Ingrid vertelt: “We willen vooral vrolijke en herkenbare songs brengen. We hebben ook veel popsongs op ons repertoire, vooral uit de jaren zestig, toen we zelf jong waren.”
Bewoners van alle afdelingen waren uitgenodigd voor deze middag. De opkomst was dan ook groot.
Bekende songs als ‘Breng eens een zonnetje’, ‘Daar bij de waterkant’ en ‘Twee reebruine ogen’ werden door de bewoners uit volle borst meegezongen. De songs van de Everly Brothers die mooi tweestemmig werden gezongen, vielen ook in de smaak.
“Wij genieten ervan om mensen op te vrolijken met onze liedjes en ze er actief bij te betrekken”, aldus Moni. “Dat is de kracht van muziek.”