‘Jij en je hormonen’ coacht vrouwen naar een gezonde lifestyle

Bergschenhoek - Sinds januari heeft Mariska Hoefste een praktijk voor coaching op het gebied van voeding, hormonen en lifestyle aan de Oosteindseweg 22a. Zij richt zich vooral op vrouwen, die moeite hebben met afvallen en die de drang naar zoetigheid niet kunnen weerstaan.

Mariska vertelt: “Ik heb altijd in de financiële wereld gewerkt als hypotheekadviseur. Wat mij hier het meeste in aansprak was het helpen van klanten. Daarnaast sport ik zelf graag en heb ik jaren lesgegeven in een sportschool. Ik kwam tot de conclusie, dat afvallen niet alleen te maken heeft met veel bewegen, maar dat voeding daar ook een hele belangrijke rol in speelt. Zo is mijn interesse in voedingsleer ontstaan en de wens om mensen daarover te adviseren. Door mijn opleidingen tot voedingsconsulent en hormooncoach leg ik een duidelijk verband tussen hormonale balans en een gezond gewicht.”

Behandeltraject

“Als ik met een cliënt ga werken aan een gezondere lifestyle komen de hormonen daardoor beter in balans, waardoor afvallen een stuk eenvoudiger wordt. Veel vrouwen die het snoepen niet kunnen laten, denken dat hun drang naar zoetigheid een gebrek is aan zelfdiscipline. Maar in de meeste gevallen heeft het te maken met de hormonen en kunnen we daar gericht iets aan doen. Met het stellen van kleine, haalbare doelen verandert de hele stofwisseling met een gezond gewicht als resultaat", aldus Mariska.
Het traject bestaat uit vier gesprekken, verdeeld over twaalf weken. In het eerste gesprek besteedt Mariska aandacht aan de aard van de klacht en wat de onderliggende oorzaken kunnen zijn. Tijdens dit gesprek wordt er direct een plan van aanpak gemaakt, waarmee de cliënt aan de slag gaat. In de daarop volgende gesprekken wordt er iedere keer een volgende stap gemaakt naar het uiteindelijke doel: een gezonde lifestyle. Wekelijks ontvangt de cliënt een mail met motiverende tips en recepten en tussentijds is er ruimte om vragen te stellen via whatsapp.
In het komende jaar gaat Mariska haar dienstenpakket uitbreiden met orthomoleculaire adviezen. Binnenkort start ze met de opleiding voor Orthomoleculair Therapeut.

Verjaardagsactie

Ter gelegenheid van Mariska’s verjaardag heeft zij een leuke actie bedacht. De investering voor het totale traject gaat van woensdag 8 februari t/m zondag 12 februari 2023 omlaag van € 245,00 naar € 99,00. Een buitenkansje voor alle vrouwen die willen investeren in hun gezondheid. Kijk voor meer informatie op www.jijenjehormonen.nl of bel Mariska op 06 - 27872760.