Home-Start opvoedondersteuning zoekt vrijwilligers

Lansingerland – Home-Start van Humanitas Lansingerland zoekt vrijwilligers die affiniteit hebben met gezinnen en die één keer per week minimaal twee uur beschikbaar zijn. Vrijwilligers krijgen training en begeleiding. De voorbereidende cursus start een aantal keer per jaar. Home-Start biedt ondersteuning aan ouders met tenminste één kind onder de 18 jaar. Doel is voorkomen dat alledaagse problemen uitgroeien tot ernstige en langdurige problemen. Informatie aanvragen en aanmelden kan via Henriëtte Staarthof, tel. 06 – 10026711 en Ellis Neeleman, tel. 06 - 24361018 of via home-start.lansingerland@humanitas.nl. Of neem een kijkje op www.humanitas.nl/lansingerland.

Boodschappendienst

Lansingerland - Bent u om welke reden dan ook (even) niet mobiel genoeg om de boodschappen in huis te halen dan kunt u gebruik maken van de boodschappendienst van Welzijn Lansingerland. Een vaste vrijwilliger doet de boodschappen en zo nodig worden de boodschappen ook opgeruimd. Kosten: € 2,- per keer. Wilt u gebruik maken van deze service of kent u iemand die hier gebruik van wil maken neem dan contact op met Welzijn Lansingerland, boodschappendienst@welzijnlansingerland.nl of tel. 010-5225545 op werkdagen tussen 09.00-17.00 uur. Informatie: www.welzijnlansingerland.nl.
Welzijn Lansingerland kan in de hele gemeente nog vrijwilligers gebruiken. Meer informatie over Welzijn Lansingerland, en hun vrijwilligerswerk, vind je op www.welzijnlansingerland.nl.

Buurtbemiddeling

Lansingerland – Bij onenigheid met buren, kunt u een beroep doen op Buurtbemiddeling, een onafhankelijke organisatie in Lansingerland. Getrainde vrijwilligers uit Lansingerland worden ingezet om u te helpen door een luisterend oor te bieden, tips te geven om het gesprek met de buren aan te gaan, (ondersteuning te bieden bij) het leggen van contact met uw buren, te bemiddelen tussen u en uw buren, begeleiding van een gezamenlijk gesprek met de buren en het verlenen van nazorg voor naleving van onderling gemaakte afspraken. Men gaat zeer zorgvuldig om met privégegevens en de vrijwilligers hebben een geheimhoudingsplicht. Buurtbemiddeling is gratis. Te bereiken op tel. 010 – 522 55 45 of via info@buurtbemiddelinglansingerland.nl. Info: www.buurtbemiddelinglansingerland.nl.

Huurdersvereniging Lansingerland

Lansingerland – De Huurdersvereniging Lansingerland is iedere maandagavond tussen 18.00 en 20.00 uur bereikbaar voor vragen met betrekking tot huren (rechten en plichten), tel. 06 – 57737260. Als het nummer in gesprek is, kan men naam en telefoonnummer inspreken en dan wordt er teruggebeld. Vragen stellen kan op ieder moment ook via het mailadres secretariaat@hvll.nl .

Moeders voor Moeders

Lansingerland - Net zwanger? Dan kun je je geluk delen. Veel vrouwen worden zwanger als jij helpt. Aanmelden of informatie: tel. 088-2780000 of Hanneke Beijersbergen, tel. 015 – 369 82 63. Bezoek ook eens de website: www.moedersvoormoeders.nl.

VTV Thuismaatjes gezocht

Lansingerland - Thuismaatjes bemiddelt bij het vinden van vrijwilligers voor kinderen, jongeren en volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking, autisme of chronische ziekte. Je kunt je inzetten als maatje (samen wandelen, koffiedrinken of erop uitgaan), oppas (een avond of een middag oppassen in een gezin), speelmaatje (spelletje doen of samen knutselen) of als gastgezin (het kind verblijft bij jou in het gezin bijvoorbeeld een weekeinde of een dag). Aan de hand van een kennismakingsgesprek wordt samen gekeken naar welke deelnemers bij elkaar passen. Daarna vindt het kennismakingsgesprek plaats, waarbij wordt bekeken of het klikt tussen de vrijwilliger en de deelnemer. Is dit het geval? Dan start de match. Vrijwilligers worden begeleid door de professionals van Thuismaatjes. Ze kunnen altijd met vragen bij hen terecht. Info: www.wijzijnvtv.nl/thuismaatjes of stuur een email naar thuismaatjesdelft@vtvzhn.nl.