Home-Start organiseert kleurwedstrijd tijdens voorleesdagen

Lansingerland - Humanitas Home-Start Lansingerland organiseert tijdens de voorleesdagen van 25 januari tot 4 februari 2023 een kleurwedstrijd voor alle kinderen van Lansingerland.

Om Home-Start extra onder de aandacht te brengen hebben verschillende Home-Start locaties in de regio een kleurwedstrijd georganiseerd. Op de kleurplaat is mooi te zien hoe voorlezen bij Home-Start past; de vrijwilliger gaat mee in het ritme van het gezin en leest een kind een boekje voor, terwijl de moeder mee luistert, iets in huis doet en de andere kinderen lekker bezig zijn. Een gezellig momentje voor de kinderen, een luisterend oor en klankbord voor de ouders.
De kleurplaten zijn tijdens openingstijden af te halen en in te leveren bij de drie bibliotheken in Lansingerland. Of je kunt een kleurplaat ophalen bij boekhandel Van Atten in Berkel en Rodenrijs die tevens zorgt voor prijzen in de vorm van een mooi (voorlees)boek per leeftijdscategorie. De winnaars krijgen op 14 februari bericht van Home-Start.
Home-Start koppelt een vrijwilliger aan een gezin dat tijdelijk wat extra support kan gebruiken. Dit kan zijn omdat de ouder tijdelijk overbelast is, er weinig netwerk is, een gezin nog maar net in Nederland/Lansingerland woont, op de wachtlijst staat voor hulpverlening, of juist net een intensief traject heeft afgerond en langzaam weer zelfstandig verder gaat.
De vrijwilliger heeft zelf ervaring als opvoeder, en weet vooral: bij iedereen thuis is wel iets. Iets dat moeilijk is, of anders, maar juist ook: iedere ouder doet dingen goed!
Meer informatie bij interesse als ouder, of als vrijwilliger, is te vinden op: www.humanitas.nl/lansingerland of www.home-start.nl.