Melanchthon De Blesewic: jij kiest, leert en ervaart!

Op De Blesewic sta jij centraal en mag je keuzes maken. Door middel van intensieve begeleiding van een persoonlijke coach ontdek je wie je bent, wat je al kunt en nog wilt leren, welke ambities je hebt en wat ervoor nodig is om daar te komen.

Je spreekt je coach iedere drie weken en die helpt je keuzes te maken. Kies bijvoorbeeld voor welk vak je Your Hours volgt, in welke skills je beter wilt worden of aan welk project je werkt tijdens de World Experience.
De Blesewic is een kleinschalige veilige school waar je elkaar kent en er voor elkaar bent. Waar je wordt gezien en gehoord en het beste uit jezelf leert halen. Een betrokken team helpt je met vertrouwen bij jouw ontwikkeling.
Het You We World concept laat zien wat ze op De Blesewic belangrijk vinden. 'Jij (YOU) staat centraal maar wij (WE) doen het samen.' Ze vinden het belangrijk dat jij jezelf leert kennen en dat je goed voorbereid op het vervolgonderwijs en de maatschappij de wereld (WORLD) ingaat.
Je haalt op deze school meer dan een diploma. Niet alleen hebben ze al jaren uitstekende examenresultaten op zowel de mavo als havo maar ze leren je meer dan dat. Je groeit er als mens. Hier leer je over het leven, schaaf je aan je normen en waarden, groei je in sociaal en communicatief opzicht en ontdek je je eigen bestemming.