Melanchthon Berkroden: WereldPlan – Kies je eigen Plan

Berkel en Rodenrijs - Naast de bekende vakken kies je op Melanchthon Berkroden je eigen WereldPlan. Zij helpen je ontdekken wat er allemaal mogelijk is.

Tijdens WereldPlan ben je vooral praktisch bezig. In de praktijklokalen óf je gaat op bezoek bij bedrijven in de regio. Je leert op die manier vaardigheden die je later nodig hebt, zoals; samenwerken, presenteren, creatief denken, communiceren en zelfstandig werken.

Jouw mentor, jouw coach

Je mentor is er voor jou! Met al je vragen kun je bij je mentor terecht. Wat vind jij nou leuk? Hoe leer je het makkelijkst? Waar wil je beter in worden en wat ga je kiezen? Dat zijn vragen die je samen met je mentor bepaalt. Daarnaast wordt meerdere keren extra tijd en ruimte voor jou gemaakt. Dan organiseren ze dagen om coachingsgesprekken te houden. Samen met jou wordt een leerdoel voor de volgende periode bepaald en teruggekeken hoe de afgelopen periode is gegaan.

TL / GL / mavo

Wat de school bijzonder maakt is dat je naast het reguliere mavo / TL-programma je elk leerjaar ook WereldPlan volgt. Je bent dus zowel theoretisch als praktisch bezig. Na je eindexamen kun je met jouw mavodiploma doorstromen naar het mbo of de havo. Wil je graag havo, dan kun je altijd een extra theorievak volgen, zodat je na Berkroden probleemloos kunt doorstromen.
Op Berkroden ga je veel van de wereld om je heen ontdekken. Dichtbij en ver weg. Digitaal en in het echt. Daarom is het motto van deze school: Bewust de wereld in!