PRIKBORD BLEISWIJK

Inloopspreekuur SeniorWeb

Bleiswijk - Elke donderdagmiddag staan vrijwilligers van SeniorWeb van 13.30 tot 15.30 uur paraat in De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2, om bezoekers te helpen bij hun PC, laptop, tablet of smartphone vragen en problemen. Er hoeft geen afspraak gemaakt te worden en de toegang is gratis. Iedereen is welkom, het inloopspreekuur is dus niet voorbehouden aan alleen leden van SeniorWeb.

Dorcas Depot

Bleiswijk – Op 14 januari is er weer gelegenheid om kleding en schoenen in te leveren bij het Dorcas Depot Bleiswijk. Geopend elke tweede zaterdag van de maand van 10.00 tot 11.00 uur. Locatie: parkeerterrein achter Dorpsstraat 72. Informatie: Herman Veenman, 06 - 10531756 of Henny Maasland, 06 – 42072324.

Bingo bij Crescendo

Bleiswijk - Op zaterdag 14 januari organiseert muziekvereniging Crescendo Bleiswijk een bingoavond voor het gehele gezin in 't Web, Nachtegaallaan 4. Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur. Toegang en koffie/thee zijn gratis. Contact: bingo@crescendo-bleiswijk.nl .

Dansen in De Leeuwerik

Bleiswijk - Welzijn Lansingerland organiseert samen met vrijwilligers in De Leeuwerik (Leeuwerikstraat 2) iedere tweede zaterdag van de maand een dansavond voor alleenstaanden, singles en paren. De avond is voor ieder niveau toegankelijk. Door de stijl-, line- en partnerdansen met elkaar af te wisselen is de avond ook zeer geschikt voor alleenstaanden. De eerstvolgende keer is zaterdag 14 januari. Zaal open 19.30 uur, aanvang 20.00 uur, einde 24.00 uur. Toegangsprijs € 6,-; actiefpashouders betalen € 5,-, inclusief kopje koffie/thee. Informatie/reservering: mail naar vandenberg.otto@gmail.com of bel 06-17566778.

Don Quichot in nieuw jasje

Bleiswijk - Zondagmiddag 15 januari speelt theatergezelschap Gesneden Koek de jeugdvoorstelling Don Quichot in Theater 't Web, Nachtegaallaan 4. Gesneden Koek bestaat uit Jonathan Huisman en David Verschoor: ze steken het klassieke verhaal van Cervantes in een nieuw 'harnasje'. Kaarten zijn te koop via www.theatertweb.nl en kosten € 10 per stuk (inclusief limo). Theater 't Web werkt onder meer op het gebied van jeugdvoorstellingen nauw samen met Bibliotheek Oostland.

Wandelen/fietsen met de KBO

Bleiswijk - De KBO afdeling Bleiswijk organiseert ook in de wintermaanden wandelen en/of fietsen op de dinsdagmiddag. De KBO wil hiermee zoveel mogelijk mensen inspireren en motiveren om in beweging te blijven en deel te nemen aan deze activiteiten. Wanneer: dinsdag 17 januari fietsen, 24 januari wandelen, 31 januari fietsen, 7 februari wandelen, 14 februari fietsen, 21 februari wandelen en dinsdag 28 februari fietsen. Het vertrek is om 14.00 uur vanaf het kerkplein aan de Hoefweg 53. Aanmelden is niet nodig.

CreaClub in De Leeuwerik

Bleiswijk - Elke woensdagmorgen is er van 9.30-11.30 uur gelegenheid gezellig te knutselen in De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2. Men kan een eigen breiwerk, borduurwerk of knutselwerk meenemen en onder het genot van een kopje koffie en een praatje hieraan verder werken. Aan deze activiteit zijn geen kosten verbonden. Opgeven is niet nodig. Informatie: Welzijn Lansingerland, op werkdagen tel. 010 - 522 55 45 of mail naar info@welzijnlansingerland.nl .

Bleiswijkse Jeu de Boulesclub

Bleiswijk - Sportief en gezellig een middag of avond buiten bezig zijn. Dat kan met een spelletje jeu de boules, ook in de winter. De Bleiswijkse vereniging heeft tien goed onderhouden banen, gesitueerd tussen bomen. Er is voldoende parkeergelegenheid voor auto en fiets. Belangstellenden kunnen gratis meespelen. Voor de boules zorgt de vereniging. Openingstijden in de wintermaanden - wanneer het weer het toelaat - op woensdag en zaterdag van 13.00-16.00 uur. Adres: Götzenhainsingel 20 (naast de tennisvereniging).

​​​​​​​Soos KBO Bleiswijk

Bleiswijk – De eerstvolgende soosmiddag in De Leeuwerik is op 18 januari, aanvang 13.30 uur. De activiteiten zijn klaverjassen en het spelen van Rummikub, maar het allerbelangrijkste is de ontmoeting met elkaar!

Vrouwen van Nu

Bleiswijk - ​​​​​​​Op 18 januari komen de dames van Vrouwen van Nu afdeling Bleiswijk weer bij elkaar voor de ledenvond. Op deze eerste avond in het nieuwe jaar gaan wij luisteren naar Saskia den Ouden. Door een ziekte is zij haar linker onderbeen verloren. Na twaalf operaties droomde zij ervan weer te kunnen rennen, haar geliefde sport te beoefenen, en het is haar gelukt. In 2013 maakte zij haar introductie in de triathlonsport. Zij heeft diverse titels en gouden plakken op haar naam staan. Als ambassadeur voor Spieren voor Spieren wil Saskia haar gezonden spieren inzetten voor zieke spieren. Deze stichting bereikt veel door kinderen met een spierziekte te laten ervaren dat zij niet onder doen voor gewone kinderen. Zij wil graag haar spieren en protheses inzetten voor deze stichting. Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur. Introducees zijn welkom. Zij betalen € 5. De avond wordt gehouden in de Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2.

Patrick Nederkoorn in 't Web

Bleiswijk - Cabaretier Patrick Nederkoorn treedt zaterdagavond 21 januari op in Theater 't Web. Theaterrecensenten zijn unaniem lovend over zijn voorstelling Hoogtij die over klimaatverandering gaat. Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur. Kaarten zijn te koop via de www.theatertweb.nl en kosten € 20,00 per stuk (inclusief koffie/thee). Theater 't Web is gevestigd aan de Nachtegaallaan 4.