Geslaagd oliebollenfeest De Bron

Berkel en Rodenrijs - Op woensdag 21 december heeft een groot aantal vrijwilligers 4000 oliebollen gebakken. De oliebollen werden voor een deel bezorgd bij zorginstellingen, ouderen, verstandelijk gehandicapten, Hergerborch en bij de Voedselbank.

De oliebollenbakkers gingen 's ochtends vroeg om zeven uur aan de slag. In diverse straten werden onder andere door jongerenwerk SAYF gratis oliebollen uitgedeeld om met de Kerstdagen een glimp van het Licht en een teken van verbondenheid naar elkaar uit te stralen. Bij De Bron was het een gezellig samenzijn, samen met de oliebollenbakkers. Bij vuurkorven, muziek en warme chocolademelk konden de bezoekers de overheerlijke oliebollen proeven.
De opbrengst van deze actie gaat naar het Kinderdorp Rehoboth in Zuid-Afrika waar weeskinderen met HIV worden opgevangen en verzorgd (uitgaande van stichting Themba).
De vrijwilligers waren aan het eind de dag moe maar zeer tevreden dat alle oliebollen hun plek hebben weten te vinden en alles op rolletjes is verlopen. Uiteindelijk ging het erom in deze kortere en misschien sombere dagen onze medemens niet te vergeten maar te verrassen met oliebollen.