TOGB-trainer Mark Schuur vertrekt eind van het seizoen naar de KNVB

Berkel en Rodenrijs - Hoofdtrainer Mark Schuur van het in de derde divisie zondag uitkomende TOGB vertrekt aan het einde van dit seizoen bij de Berkelse voetballers. Schuur verlaat TOGB voor een fulltime functie in het managementteam bij de KNVB Academie. Schuur gaat per 1 maart 2023 aan de slag als Hoofd docentenontwikkeling bij de KNVB Academie. Hij blijft tot het einde van het seizoen actief op het Berkelse sportpark Het Hoge Land.

Rien Kuyvenhoven

Een wel heel onverwachte samenloop van omstandigheden. Maar niet voor Schuur (47) zelf, want voor hem is dit een positie waar al zijn ambities samenkomen. Het bestuur van TOGB betreurt het vertrek van hoofdtrainer Schuur, maar heeft besloten volledige medewerking te verlenen aan de ontbinding van het nog doorlopende contract tot 2024.
"Dit is een kans die ik niet voorbij wil laten gaan", zegt de trainer die na afloop van dit seizoen twee jaar werkzaam bij TOGB werkzaam is. Ik was op zoek naar een andere uitdaging."
Mark Schuur licht toe dat hij fulltime bij de KNVB aan de slag gaat. Als Hoofd docentenontwikkeling zal hij twee of drie dagen werkzaam zijn in Zeist, de hoofdvestiging van de KNVB. Daarnaast wordt hij aanspreekpunt voor de drie regionale hoofddocenten van de KNVB.
"Ik maak het seizoen wel af bij TOGB. Zij hebben mij medewerking toegezegd en ik wil de club niet met het probleem opzadelen dat ze halverwege het seizoen zonder trainer komen te staan. Het is een baan die niet iedere dag op je pad komt. Ik was ook aan iets anders toe." Als leraar Lichamelijke Opvoeding was hij 22 jaar bij Melanchthon in Bleiswijk werkzaam. "Op mijn leeftijd moet je als je dat wilt nu grenzen verleggen en uit je comfortzone stappen. Het was zeker geen makkelijke keuze. Zeker ook omdat ik bij TOGB goede vriendschappen heb opgebouwd en goed overweg kan met de groep en de staf."

Succes

De leiding bij TOGB was natuurlijk wel verrast bij het horen van het bericht dat Mark Schuur graag voor die andere baan wilde gaan. Bestuurslid technische zaken bij TOGB Izaak Havenaar is duidelijk over deze beslissing van de van oorsprong Zoetermeerder. "We als bestuur willen Mark Schuur niet in de weg staan. Wij wensen hem heel veel succes in zijn nieuwe functie bij de KNVB en gaan samen met staf en selectiegroep vol energie de tweede seizoenshelft in om deze tot een succesvol einde te brengen. Als bestuur gaan we op zoek naar een vervanger voor Mark die vanaf het nieuwe seizoen voor de TOGB-selectie zal staan."
Kandidaat trainers voor het hoofdtrainerschap van TOGB kunnen contact opnemen met bestuurslid technische zaken: I. Havenaar (0653487179 / iha@halucobeheer.nl).