Lesprogramma HackShield beschermt jeugd tegen cybercriminaliteit

Kinderen brengen steeds meer tijd online door. Dit brengt naast kansen ook gevaren met zich mee. Kinderen zijn namelijk een makkelijke prooi voor cybercriminelen. Het lesprogramma HackShield brengt hier verandering in. Via HackShield ontdekken kinderen van 8 tot 12 jaar spelenderwijs alles wat met het internet te maken heeft.

Met een spannende game worden zij opgeleid tot échte Cyber Agents, die ‘garant staan’ voor een digitaal veilige wereld. Zo weten zij niet alleen zichzelf, maar ook hun ouders en grootouders te beschermen tegen online gevaar.
HackShield is naast de individuele game ook in de klas beschikbaar. In acht klassenquests worden de thema’s internet, data, online grenzen, desinformatie, phishing, geldezels, auteursrechten en foto’s delen behandeld. De klassenquests kunnen klassikaal gespeeld worden in 30 tot 45 minuten. Daarna kunnen de leerlingen thuis of op school zelfstandig aan de slag met HackShield om zo nog meer cyberkennis op te doen. De klassenquests worden aangeboden in samenwerking met NTR/SchoolTV.

Laagdrempelig en interactief

‘HackShield in de Klas’ stimuleert leerlingen om het heft in eigen hand te nemen en zorgt ervoor dat leerlingen op een leuke educatieve manier kennis opdoen en gemotiveerd raken om zichzelf en hun omgeving te beschermen tegen cybercriminaliteit.
Burgemeester Pieter van de Stadt was bij de presentatie van het lesprogramma aanwezig. “Een lesprogramma als Hackshield laat jonge kinderen op een leuke manier kennis maken met vormen van cybercriminaliteit. Het onderwerp zelf is natuurlijk helemaal niet leuk! Maar via een toffe les komen alle ins & outs van cybercriminaliteit op een laagdrempelige, interactieve manier aan bod en leren kinderen er van alles over. Goede voorlichting is belangrijk om de diverse onderwerpen te herkennen en weten wat je moet doen. Er doen inmiddels tien scholen aan mee en daar ben ik blij mee!”, aldus de burgemeester.
Wie wordt de beste cyberagent van de Gemeente Lansingerland? Wil jij ook Cyberagent worden? Meld je dan samen met je ouders aan op joinhackshield.com/nl/gemeente/Lansingerland . Kijk voor meer informatie op www.JoinHackShield.nl .