Bleiswijker Florian Cascino werkt mee aan personenauto op waterstof

Bleiswijk/Delft - Vanaf Amsterdam naar Brussel, via Parijs, Monaco, Barcelona en Madrid door naar Gibraltar en weer terug op één kilogram waterstof. Voor veel mensen een droom, maar het Eco-Runner Team Delft maakt van deze droom werkelijkheid. Bleiswijker Florian Cascino focust zich samen met 22 andere studenten van de TU Delft een jaar lang op het ontwikkelen van de meest efficiënte waterstofauto ter wereld om zo het belang van waterstof en duurzaamheid te laten zien.

Eco-Runner Team Delft is een multidisciplinair studententeam van de TU Delft. Samen ontwerpen en bouwen zij elk jaar een nieuwe stadsauto die op waterstof rijdt. Door te blijven innoveren en de grenzen op te zoeken van wat technisch mogelijk is, willen de studenten de wereld laten zien wat er allemaal realiseerbaar is met een hoop motivatie en een goed idee.
Ook Florian maakt deel uit van dit team. Een heel jaar zet hij zich vrijwillig in om naast zijn studie zichzelf in de D:DREAM Hall, een speciaal ingerichte locatie op de campus van de technische universiteit, volledig te focussen op de bouw van de waterstofauto, de Eco-Runner XIII. Komende zomer wil het team zich vol inzetten op het verbreken van het wereldrecord, dat nu staat op 2058 kilometer. Het gaat hierbij om het rijden van de langste afstand door een waterstof-aangedreven voertuig op één tank waterstof zonder bij te tanken. Florian zorgt er als Events Manager voor dat de technische prestatie van het team een zo groot mogelijk publiek aanspreekt. Hij brengt deze boodschap door middel van presentaties, het staan op beurzen, en het organiseren van evenementen zoals de wereldrecordpoging.
“Ik ben altijd al in techniek en duurzaamheid geïnteresseerd geweest, daarom ben ik ook naar Delft gekomen. Om daar nu in zo’n project mee bezig te kunnen zijn is erg gaaf! Daarnaast is het erg leuk om met zo'n ambitieus team te werken aan één bepaald project en een duurzamere toekomst. Door de fantastische resultaten van afgelopen jaar is de lat al heel erg hoog gelegd, maar ik weet zeker dat we dit jaar nog beter kunnen.”
Zo heeft het voorafgaande team meegedaan aan de Eco-Marathon. Dit is een wereldwijde competitie voor energie-efficiëntie waarbij deelnemers auto’s bouwen om de hoogst mogelijk brandstof efficiëntie te bereiken. Deze wedstrijd hebben ze dik gewonnen en ze behaalden hier een theoretische efficiëntie van 5407 kilometer per kilogram waterstof.
Mocht u geïnteresseerd zijn in het verdere verloop van het Eco-Runner project, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief op de website van Eco-Runner: ecorunner.nl of volg ze op Instagram: ecorunnerdelft! .