Echtpaar Hofman-Muilwijk 65 jaar getrouwd

Tijdens het bowlen gooide ‘oma’ (89) nog een strike

Bergschenhoek - Uiteraard is de zaterdag voor burgemeester Pieter van de Stadt ook een vrije dag, dus bracht hij op woensdag 2 november een bezoek aan het echtpaar Theo Hofman (89) en Corrie Hofman-Muilwijk (89) dat op 29 oktober 65 jaar was getrouwd. Blij en verrast namen zij de bloemen en het prachtige beeldje, gemaakt door kunstenares Corrie Ammerlaan, in ontvangst.

John Hofman

Het feest is al achter de rug. “We zijn met de hele familie en 'oma' gaan bowlen, daarbij wijzend naar zijn echtgenote Corrie die zelfs nog een strike gooide!”, vertelt Theo. Het echtpaar woont tegenwoordig in een van de mooie appartementen aan de Vlashoeck en kijkt uit op het centrum van Bergschenhoek. Voorheen woonden ze lange tijd aan de Rotte.
“De Hofman generatie komt oorspronkelijk uit Duitsland. Dat dateert al vanaf 1700”, weet Theo te vertellen. Hij is heel zijn leven automonteur geweest en hoort nog steeds, en dan bedoelen we de auto’s met nog de gewone techniek en motoren, wat er eventueel aan mankeert als hij de motor hoort lopen. Hij vertelt dan precies wat er aan de hand is en meestal klopt dat. Zo hebben ze elkaar destijds ook leren kennen: Theo werkte bij, toen, garage Van der Velden in Bleiswijk en Corrie woonde daar tegenover. “We repareerden niet alleen auto’s maar ook heikarren.”
Hij werkte daarna nog bij andere garages onder meer in Zoetermeer waar hij op een dag tegen de baas zei: 'Kan ik morgen vrij krijgen want we gaan in ondertrouw'. Dat mocht dan wel, voor een uurtje, maar hij moest na het bezoek aan het gemeentehuis gelijk weer op zijn werk komen. 'Weet je wat', zei hij tegen zijn werkgever, 'ik kom helemaal niet meer terug'.
Het paar woonde onder meer 34 jaar aan de Berkelseweg in Bergschenhoek. Met acht jaar verkering er bij opgeteld zijn ze al 73 jaar bij elkaar!
Beiden zijn nog goed gezond en gaan regelmatig met vakantie naar Texel, want Theo rijdt nog steeds auto. “We hebben ons hele leven eigenlijk gekampeerd. Eerst achter in de auto, later in een tent en dat werd van lieverlee een vouwcaravan en later een echte caravan waar we mee naar het buitenland reden.”
Een vakantie wordt nu gewoon besproken via het internet, want ze kunnen goed overweg met de computer.
Corrie heeft veelal gewerkt in de huishouding bij particulieren, bij een boer en later in de kinderopvang. Lachend: “Eigenlijk heb ik van alles gedaan in mijn leven. Hard gewerkt en weinig verdiend”. Als hobby maken ze samen legpuzzels en kan mevrouw nog goed naaien want ze behaalde vroeger al haar diploma voor coupeuse. Ze doen nog steeds samen de boodschappen en lopen dan meestal een extra rondje om vitaal te blijven. Uit het huwelijk zijn vier kinderen geboren: een dochter en drie zoons. Ze hebben inmiddels vijf kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. “Ja, als je zo oud wordt als u beiden dan zie je hoe de familie langzamerhand uitbreidt”, aldus de burgemeester, die tevens hoopte over vijf jaar weer terug te kunnen komen bij het echtpaar. Het zou zo maar kunnen!