Berkelse meid in de jungle van Laos

Berkel en Rodenrijs - In de maand oktober hebben de opnames plaatsgevonden voor een nieuwe serie van Videoland waarbij twaalf deelneemsters in de jungle moeten ‘overleven’. Iemand die de opnames van dichtbij heeft meegemaakt is de 20-jarige Romy van Doorn uit Berkel en Rodenrijs. Als medewerkster van het productieteam van Warner Bros Television was zij drie weken op de set in Laos aan het werk.

Ruud van den Braak

Na een lange terugreis van 31 uur zit Romy weer thuis op de bank en doet, weliswaar vermoeid, maar enthousiast haar verhaal.
"Na mijn studie Audio Visuele Media ben ik als Audio Visueel medewerker gaan werken bij Zand Media in Aalsmeer, zij doen videoproducties voor diverse opdrachtgevers. Ook ben ik betrokken geweest bij diverse festivals in binnen- en buitenland om daar het mediamanagement en editwerk te doen. Via een collega ben ik gevraagd om mee te gaan met de Warner Bros productie in de jungle van Laos. Uiteraard heb ik geen seconde getwijfeld!"
Op de vraag hoe haar dagindeling eruit zag en in welke omgeving ze moest werken vertelt Romy, dat ze iedere dag naar de opnamelocatie ergens in de jungle ging om daar hand- en spandiensten te verlenen aan het productieteam en de deelneemsters. "Soms gingen we te voet met behulp van lokale bevolking, dan weer met busjes of 4x4 auto's."

Productieteam

Naast de twaalf deelneemsters is er een groot productieteam actief voor de opnames van beeld en geluid, communicatie, spelbegeleiding, commentaar en regie, maar zijn er ook twee dokters aanwezig.
"Waar de deelneemsters vaak op locatie bleven moest ik ’s avonds terug naar het hotel om mijn eigenlijke werk nog te doen. Denk aan het opslaan van alle gemaakte beeld- en geluidsopnames op de schijven en deze gelabeld met datum en tijd benoemen in een bandenarchief (media management). Dit is de bron die later gebruikt wordt om de serie samen te stellen. Dit luistert nauw en ik was hier dan ook vaak tot na middernacht mee bezig. Op die momenten is de glamour van de film- en tv-wereld ver te zoeken. Geen champagne en geen cocktails aan de rand van een zwembad. We hebben op veel locaties gefilmd en overnacht, zowel in luxe hotels als in hutjes waar de kakkerlakken vrije toegang hadden. Toch had ik dit voor geen goud willen missen."

En hoe nu verder ? Romy: "Nu gaan we van alle opnames iets heel moois maken. Daarbij is mijn taak binnen dit programma nog niet afgelopen, want daarna volgt nog het synchroniseren van beeld en geluid.
Nieuwsgierig vraag ik nog naar de inhoud en afloop van de serie, maar Romy houdt wijselijk haar mond.
Navraag leert dat het programma exclusief te zien zal zijn bij Videoland. De lanceerdatum wordt op een later moment bekend gemaakt. De eerdere drie seizoenen werden tussen 2011 en 2013 uitgezonden door RTL 5.