Berkel Vrouwen wint en blijft meedoen in top Hoofdklasse

Lansingerland - De meest opvallende uitslag komt deze week van het vrouwenteam van CVV Berkel. Na de promotie naar de Hoofdklasse werd nu het bezoekende SC Stiens aan de kant gezet, 2-1. Verder moesten de regioclubs hun meerdere erkennen in de tegenstanders. Uitgezonderd BVCB die een punt wist te helen uit de tweekamp tegen RVVH. Verlies was er voor Berkel, Soccer Boys en TOGB.

Rien Kuyvenhoven

Berkel (V) - Sporting '70

Nummer drie van de Hoofdklasse vrouwen, Berkel, ontving afgelopen zaterdag het één na laatst geklasseerde Stiens. De trots uit Lansingerland kwam al snel op voorsprong. Al in de tweede minuut wees de, overigens goed fluitende scheidsrechter, resoluut naar de stip na een overtreding van een speelster van Stiens. Aanvoerster Demi Verlangen schoot de thuisclub beheerst op een 1-0 voorsprong. Kansen genoeg waren er daarna voor Isabel van Ommen, Katrijn Daenen en Isabel Heinsbroek, maar het publiek moest tot de 45e minuut geduld hebben om weer te kunnen juichen. Een prima assist van Amerens Bekkers werd afgerond door Isabel van Ommen, 2-0. Aan Berkel zijde hield doelvrouw Bianca Troost haar team in de 52e minuut met een schitterende redding op voorsprong. Belangrijk, aangezien de gasten alsnog de 2-1 op het scorebord brachten.
Berkel speelt zaterdag opnieuw thuis. Tegenstander is dan Sporting '70, een club die in 1951 werd opgericht.

Heerjansdam - BVCB

Het gaat te ver om RVVH de betere van BVCB te noemen. Echter statistieken liegen niet. In de vorige acht ontmoetingen tussen BVCB en de Ridderkerkse Voetbal Vereniging Hercules trok laatstgenoemde maar liefst zeven keer aan het langste eind. In het seizoen 2018-2019 stapte BVCB als winnaar van het veld. Dat was de eerste en tevens laatste keer. In een gelijkspel eindigde het onderlinge treffen nog nimmer. Tot afgelopen zaterdag waar na 90 minuten een 2-2 eindstand op het scorebord stond. Een vroege voorsprong, Ricoberto Luijando scoorde in de eerste helft voor de thuisclub, werd al snel in de tweede helft ongedaan gemaakt. Maar daarna kwam de Ridderkerkse formatie toch op voorsprong. In de slotfase was het Coen Barg die goed werk van invaller Evan Blom alsnog doeltreffend wist af te ronden met in het vooruitzicht de zware wedstrijd zaterdag bij Heerjansdam.
Voetbalvereniging Heerjansdam is opgericht op 13 juni 1945. De club heeft zo'n 550 leden. In 1989 was Heerjansdam landskampioen van het zaterdagvoetbal. Afdelingskampioen werd de club in 1986 en 1989. De club bestaat uit vier wedstrijdvelden en twee trainingsvelden. Bovendien bezit de club een kleine sporthal en een tribune geschikt voor 700 personen. De clubkleuren zijn groen en zwart. De thuisbasis van vv Heerjansdam is Sportpark De Molenwei.

Concordia - Berkel

FC Skillz kruiste de degens met CVV Berkel op Sportpark Zonneveld. De club gelegen in het Wateringse Veld drukte het klassenverschil met name in de tweede helft uit in de score en liep uit tot 4-0. Met de winst pakt FC Skillz de koppositie in de tweede klasse E.
Berkel moest de volle negentig minuten zijn meerdere erkennen in deze Haagse formatie. Zo had Chadion Melfor in de achtste minuut al de 1-0 op zijn voet, ware het niet dat de Berkselse doelman Jim Visser met een katachtige reflex een treffer voorkwam. FC Skillz bleef de voetballende oplossing voorwaarts zoeken en Berkel weerde zich fier. Berkel probeerde zich op haar beurt onder de druk uit te spelen door de lange bal te hanteren op de snelle Emircan Bagcan. In de 39e minuut kwam de equipe van trainer Oussama Bekkaoui op een 1-0 voorsprong. Na de doelwisseling trok FC Skillz de lijn van het eerste bedrijf door. Voetballend gezien delfde Berkel het onderspit, maar voor inzet scoorde de ploeg een ruime voldoende. Zaterdag is er het reisje naar Concordia in Delft.
Concordia (opgericht in 1885) behoort tot de tien oudste clubs in Nederland. In de gezellige kantine is voor en na de wedstrijd altijd wat te doen en biedt voldoende ruimte voor feesten, borrels en goede gesprekken. Achter de kantine bevindt zich nog een sportzaal die bij slecht weer door zowel senioren als jeugd als trainingszaal gebruikt kan worden.

Soccer Boys - L.M.O.

Na een gelijkwaardige openingsfase werd Ariston '80 de betere ploeg in het duel met Soccer Boys. In Delft stonden de mannen van trainer Martin de Graaf met 2-0 voor bij de rust dankzij doelpunten van Thom Spelt en Jorge Bonekamp. Soccer Boys kreeg na de 2-0 wel kansen, maar het was Ariston '80 dat het duel na rust op slot gooide door de 3-0 van Lars van Biezen. Bob Planken scoorde voor Soccer Boys waar de motivatie minder was dan bij de thuisclub. De thuiswedstrijd zaterdag tegen het Rotterdamse L.M.O. moet een ommekeer brengen.
RVV L.M.O. is een Nederlandse amateurvoetbalclub uit Rotterdam (Zuid), opgericht in 1937. De club speelt op het eigen sportterrein aan de Smeetslandseweg in de Rotterdamse deelgemeente IJsselmonde. Na oprichting speelde het de thuiswedstrijden aan de Sluisjesdijk. In de oorlogsjaren moest dit veld verlaten worden en vond de club onderdak aan de Carnissesingel, bij Spartaan'20. Door groei van de vereniging werd dat onderkomen te klein en verhuisde L.M.O. naar de Schulpweg. Sinds 1967 heeft L.M.O. haar accommodatie aan de Smeetslandseweg. Het terrein heeft in de afgelopen jaren een grootscheepse opknapbeurt gehad. L.M.O. heeft de beschikking gekregen over een kunstgrasveld en een grasmasterveld, een mengsel van gras en kunstgras. Beide velden beschikken over een lichtinstallatie. Daarnaast beschikt L.M.O. over een geasfalteerd boardingveld.

HSC '21 - TOGB

TOGB heeft de thuisbeurt tegen het Beverwijkse RKVV DEM met 1-2 verloren. Na twee minuten was de stand 0-1 voor de bezoekers via Sebastiaan Dooyeweerd. Voor het eerste kwartier verstreken was, was de tussenstand verdubbeld, 0-2, via Timo Wolters. TOGB scoorde een minuut later de aansluitingstreffer via Guus Steerneman, 1-2, maar wist ondanks veel kansen en een rode kaart voor de bezoekers niet meer te scoren. TOGB liep zich in de tweede helft stuk op de afweer van de gasten uit Beverwijk en kreeg voldoende kansen om zeker een deling uit de tweekamp te halen. Maar de kopbal van Wouter Vermeer en een inzet van Steerneman op de paal brachten niet het gewenste resultaat bij de Berkelse formatie van trainer Mark Schuur. Zondag is er de herkansing in Haaksbergen.
HSC '21 begon ooit onder de naam DIO (Door Inspanning Ontspanning) op 21 juni 1921. Maar omdat er bij de bond al een club speelde met diezelfde naam werd de naam nog hetzelfde jaar omgedoopt tot HAC (Haaksbergse Athletiek Club). In 1939 werden twee verenigingen op last van het kerkbestuur en de RKF gesommeerd weer samen te gaan. In november 1939 was RKHSC (Rooms Katholieke Haaksbergse Sport Club) een feit. In 1970 begon de grote opmars. Na kampioenschappen in 1971, 1973, 1976 en 1984 speelde HSC '21 in 1984 voor het eerst op Hoofdklasseniveau, de hoogste amateurklasse. Daar groeide de vereniging uit tot een topamateurclub. In 1999 en 2004 werd HSC '21 eveneens algeheel zondagamateurkampioen en in 1999 zelfs algeheel amateurkampioen. De vereniging is sinds 1927 gevestigd op sportpark Groot Scholtenhagen. In 2005 is het hoofdveld voorzien van kunstgras.