Sociëteit EchThuis in ‘t Ackerfietje

Bergschenhoek – Ouderensociëteit EchThuis heeft haar activiteiten tijdelijk in Sportcafé ’t Ackerfietje, Groeneweg 27. Elke werkdag kan men er van 13.00 tot 17.30 uur terecht om te klaverjassen, te biljarten en creatief bezig te zijn met kaarten (Crea).

Uitbreiding stoelyoga-lessen in Ontmoet!

Bergschenhoek - Welzijn Lansingerland organiseert in samenwerking met Birgit Knotter gezonde stoelyoga lessen. 'Fit terwijl u zit met stoelyoga' is bedoeld voor mensen voor wie het te belastend is lang te staan of op de grond te zitten. Samen 45 minuten bewegen binnen de grenzen van ieders eigen mogelijkheden. Tijdens de les wordt aandacht geschonken aan het blijvend stimuleren van de motoriek met krachtopbouw, coördinatie en balansoefeningen, concentratie en stilte-oefeningen, emotioneel in balans blijven met aandacht en ontspanningsoefeningen. Vanaf 11 november start een extra les op vrijdag van 10.45 tot 11.00 uur (let op: tijdstip aangepast). Op vrijdagochtend kan een gratis proefles worden gevolgd. Locatie: Ontmoet, Wilhelminastraat 1a, Bergschenhoek. Aanmelden/interesse:
Birgit Knotter, via birgitknotter@gmail.com of 06 44310717.

Handwerkclub in Ontmoet!

Bergschenhoek - Elke dinsdag van 9.30 tot 11.30 uur is er in Ontmoet!, Wilhelminastraat 1a, een handwerkclub waar men kan breien, haken en borduren. U kunt een eigen handwerkproject meenemen en daarmee onder het genot van een kopje koffie/thee en een praatje aan de slag gaan. Ook mensen die nog geen handwerk hebben kunnen gezellig langs komen om ideeën op te doen of om te leren met de naald om te gaan. Meedoen is gratis. Opgeven is niet nodig. Informatie: kijk op www.welzijnlansingerland.nl, tel. 010 - 5225545 of mail naar info@swsl.nl.

Simone Voskuil bij 'In Touch'

Bergschenhoek – Elke tweede dinsdag van de maand worden er vrouwen-koffieochtenden georganiseerd, van 9.30-11.00 uur in de Hervormde kerk, Kerkstraat 1. Met koffie drinken na afloop. Op 8 november spreekt ds. Simone Voskuijl-Dijkshoorn over ‘Verlies en troost’. Zij is sinds 2018 predikant in Rozenburg, maar opgegroeid in Berkel en Rodenrijs waar zij ook met haar man Jaco jarenlang heeft gewoond. De kerk gaat om 09.00 uur open, let op: vanwege de hoge energiekosten staat de verwarming niet hoog, dus denk aan een vest. Neem uw Opwekkingsliederenbundel mee, als u die heeft. De prijs voor de koffie is € 1,50; het tweede kopje is gratis. In de hal staat een tafel met zelfgemaakte kaarten. De opbrengst is voor een project in Jordanië. Informatie: https://intouch-bergschenhoek.nl/index.html .

Week van de Vaktherapie

Lansingerland - In de Week van de Vaktherapie van 14-20 november zijn er gratis workshops bij Praktijk voor Kunstzinnige vaktherapie beeldend in Bergschenhoek. Vaktherapie is een behandelvorm die uitgaat van doen en ervaren. De beeldende materialen biedt de mogelijkheid om de cliënt op een ervaringsgerichte en vaak non-verbale manier te benaderen. Annemieke Wijsman werkt als kunstzinnig vaktherapeut beeldend met mensen van alle leeftijden die op zoek zijn naar inzicht, balans of ter ondersteuning. De vaktherapie is door veel zorgverzekeraars in hun aanvullende polis opgenomen. Graag aanmelden via tel. 06-30979235 of annemieke.wijsman@online.nl. Info: https://kunstzinnigetherapeut.vpweb.nl. Adres: Koningsvaren 60 in Bergschenhoek.