Koersbal

Lansingerland - In De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2 in Bleiswijk kan elke vrijdag van 09.30-11.15 uur koersbal gespeeld worden, met uitzondering van 30 september en 23 december. In Ontmoet! in Bergschenhoek elke dinsdag van 9.30–11.30 uur. Koersbal is één van de populairste sporten onder senioren. De sport is vergelijkbaar met jeu de boules, maar wordt binnen gespeeld. Ervaring is geen vereiste, maar gezelligheid natuurlijk wel! Kom langs op dinsdag in Ontmoet! of op vrijdag in De Leeuwerik. Informatie: Welzijn Lansingerland, tel. 010 - 522 55 45.

Repair Café Lansingerland

Lansingerland - Zaterdag 5 november is het Repaircafé open voor reparaties van 9.00 tot 13.00 uur in de Smitshoek 18c, Bergschenhoek. De vrijwilligers helpen graag om uw product weer aan de praat te krijgen. U kunt samen met de reparateur het product onderzoeken en repareren onder het genot van een kopje koffie. Wat wordt er gerepareerd: elektronische apparaten, textiel, mechanische defecten, kleine meubels. Het Repair café komt niet op locatie en ze werken alleen tijdens de openingsuren. De service is in principe gratis zolang er geen onderdelen besteld hoeven te worden. Informatie: www.repaircafe.org of Facebook: RepairCafe Lansingerland. Vragen kan men ook stellen via rclansingerland@gmail.com.

Alzheimercafé

Lansingerland – Het Alzheimercafé op woensdag 9 november geeft inzicht in de praktische hulpmiddelen bij dementie. Boodschappen doen, koffie zetten en aankleden: dat doen we automatisch zonder er veel bij na te denken. Als je dementie hebt kun je steeds meer beperkt worden in dagelijkse handelingen. Er zijn gelukkig hulpmiddelen die hierbij kunnen helpen en die ervoor kunnen zorgen dat iemand met dementie langer zelfstandig kan functioneren. Het Alzheimercafé vindt plaats in Ontmoet! in gebouw De Stander, Wilhelminastraat 1a in Bergschenhoek en begint om 19.30 uur (zaal open 19.00 uur, programma duurt tot 21.00 uur). Tijdens de avond is er een informatiestand van Alzheimer Nederland aanwezig. Informatie: Welzijn Lansingerland – Steunpunt Mantelzorg, tel. 010 - 522 55 45.

Spreekuur Akto

Lansingerland - Het Akto spreekuur in Lansingerland is eenmaal per maand op de tweede vrijdag van de maand tussen 10.00 en 12.00 uur in he Businesscenter Lansingerland. Dit is altijd al zo geweest, maar graag even vooraf bellen of mailen voor het maken van een afspraak, tel. 010 - 3130823.

VTV Thuismaatjes gezocht

Lansingerland - Thuismaatjes bemiddelt bij het vinden van vrijwilligers voor kinderen, jongeren en volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking, autisme of chronische ziekte. Je kunt je inzetten als maatje (samen wandelen, koffiedrinken of erop uitgaan), oppas (een avond of een middag oppassen in een gezin), speelmaatje (spelletje doen of samen knutselen) of als gastgezin (het kind verblijft bij jou in het gezin bijvoorbeeld een weekeinde of een dag). Aan de hand van een kennismakingsgesprek wordt samen gekeken naar welke deelnemers bij elkaar passen. Daarna vindt het kennismakingsgesprek plaats, waarbij wordt bekeken of het klikt tussen de vrijwilliger en de deelnemer. Is dit het geval? Dan start de match. Vrijwilligers worden begeleid door de professionals van Thuismaatjes. Ze kunnen altijd met vragen bij hen terecht. Info: www.wijzijnvtv.nl/thuismaatjes of stuur een email naar thuismaatjesdelft@vtvzhn.nl.

Moeders voor Moeders

Lansingerland - Net zwanger? Dan kun je je geluk delen. Veel vrouwen worden zwanger als jij helpt. Aanmelden of informatie: tel. 0800 0228070 of Hanneke Beijersbergen, tel. 015 – 369 82 63. Bezoek ook eens de website: www.moedersvoormoeders.nl.

Maatschappelijke Begeleiding Nieuwkomers zoekt vrijwilligers

Lansingerland – Maatschappelijke Begeleiding Nieuwkomers van Humanitas Lansingerland richt zich op begeleiding van statushouders bij inburgeren, administratie en welzijn. Vrijwilligers bieden praktische ondersteuning bij het aanvragen van toeslagen en de inrichting van de woning. Bij het wegwijs raken in de gemeente en woonomgeving maar ook bij het zoeken van een sport of hobby. Wil jij een nieuwkomer helpen een goede start te maken in onze gemeente? Meld je dan aan via nieuwkomers.lansingerland@humanitas.nl of kijk op humanitas.nl/lansingerland.

Harlekino Speelgoedbeurs

Pijnacker - Zaterdag 5 november organiseert Speelotheek Harlekino een grote tweedehands speelgoedbeurs in sporthal het Baken, PIjnacker. De toegang is gratis, maar van 9.00 tot 13.00 uur heb je een toegangsticket met tijdslot nodig. Vanaf 13.00 tot 16.00 uur is de beurs zonder tijdslot te bezoeken. Kijk op www.speelotheekharlekino.nl voor alle info.

Groei & Bloei over zelf composteren

Zoetermeer - Donderdagavond 10 november organiseert Groei & bloei Lansingerland een presentatie over zelf composteren in de koffiecorner van Intratuin Zoetermeer. Aanvang 19.30 uur, einde ca. 21.00 uur. Adres: Voorweg 192 te Zoetermeer. De toegang is gratis. De presentatie wordt verzorgd door Jan Blokland van Groei & Bloei, een zeer ervaren tuinier die bekend is van de uitgebreide tuinonderhoud cursussen voor beginnende en gevorderde tuiniers.
Na een korte uitleg wat compost voor invloed heeft op het bodemleven van de grond waar de planten in groeien, worden verschillende manieren om zelf te composteren uitgelegd. Voor iedereen ligt een uitgebreide handleiding voor het zelf composteren klaar.