Herfstconcerten

Hillegersberg - Op particulier initiatief vinden onder de naam Hillegersbergse Herfstconcerten een drietal concerten plaats op drie zaterdagmiddagen in de Fonteinkerk in Hillegersberg. De bedoeling is, dat zoveel mogelijk mensen drempelvrij kennis kunnen maken met in dit geval kleinschalige uitvoeringen van klassieke muziek met hier en daar een lichte toets. De toegang tot deze concerten is gratis.
In het eerste concert op zaterdag 5 november wordt onder andere muziek van Mozart en Mendelssohn ten gehore gebracht en zijn Trio Ritornello en Blaaskwintet Beaufort aan zet, aanvang 15.00 uur, zaal open 14.30 uur.
Zaterdagmiddag 19 november brengt het Barokensemble Camerata Capelle een afwisselend programma met muziek van onder andere Charpentier en Handel, aanvang 15.00 uur, zaal open 14.30 uur.
In het laatste concert op zaterdagmiddag 3 december brengt Trio Mendelssohn een werk van Clara Schumann, de weduwe van Robert, en eindigt de concertreeks met Mendelssohn.
Mocht deze concertreeks wat bezoekersaantal betreft gunstig verlopen, dan is een nieuwe traditie geboren. Dat de uitvoeringen van dit jaar helemaal in het teken van klassieke instrumentale muziek staan, betekent niet, dat bij hopelijk volgende jaren, dit ook het geval zal zijn.
Het adres van de Fonteinkerk is Terbregselaan 3, Rotterdam.