Workshop bij Houtbank

Lansingerland - In november biedt de Houtbank Lansingerland een workshop aan waar men een kerstboom maakt die oneindig kan worden neergezet. En het mooie is dat hij niet van plastic is. Je leert hoe je van gebruikt hout een echte eyecatcher voor in de woonkamer maakt. Aanmelden kan via www.houtbanklansingerland.nl .

Bridge Club Lansingerland (BCL)

Lansingerland - Bij BCL wordt op dinsdag en/of donderdag gespeeld in zakencentrum Rehoboth, Wilhelminastraat 2 in Berkel en Rodenrijs. Op dinsdag vanaf 20.00 uur wordt in drie lijnen gespeeld in een rankingcompetitie en op donderdagochtend wordt vanaf 09.15 uur een rankingcompetitie gespeeld. Belangstellenden kunnen een aantal keren vrij meespelen. Voor wie alleen komt, wordt in overleg gekeken of er een partner beschikbaar is. Inlichtingen voor de dinsdagavond mail naar wsdinsdag@bridgebcl.nl of bel 06-18933266 en voor de donderdagochtend mail naar wsdonderdag@bridgebcl.nl of bel 06-51089512.

Geldzaken niet op orde?

Lansingerland – Thuisadministratie van Humanitas Lansingerland helpt inwoners van Lansingerland die het overzicht op hun administratie of de grip op hun financiën zijn kwijtgeraakt. Ben jij het overzicht op je administratie kwijt? Blijf er niet mee rondlopen, maar vraag om hulp! Humanitas Thuisadministratie is er speciaal voor. De vrijwilligers bieden kosteloos de helpende hand om de financiën op orde te krijgen. Ze zijn gemotiveerd en goed getraind. Kun je hulp gebruiken? Wacht niet langer. Neem contact op met Hetty Middelman of een van haar collega's, tel. 06 20 26 52 82, ta.lansingerland@humanitas.nl. Of neem een kijkje op www.humanitas.nl/lansingerland.

Spreekuren ouderenadvies

Lansingerland - De ouderenadviseur van Welzijn Lansingerland denkt
mee bij vragen over wonen, zorg, welzijn en administratie. Er is geen indicatie nodig om begeleiding of advies te krijgen en de hulp is gratis. Er zijn vrij toegankelijke spreekuren, kom gerust langs! Per 1 oktober 2022 zijn de spreekuren en in Berkel de locatie gewijzigd:
-Bergschenhoek, Ontmoet! - Wilhelminastraat 1a - maandag 10.00 – 12.00 uur.
- Bleiswijk, De Leeuwerik - Leeuwerikstraat 2 - donderdag 10.00 – 12.00 uur.
- Berkel en Rodenrijs, De Naeldhorst, Van Naeldwijcklaan 231, dinsdag 10.00 – 12.00 uur.
Informatie: Welzijn Lansingerland, tel. 010 - 522 5545 of info@welzijnlansingerland.nl .

Praktische hulp bij dementie

Lansingerland – Het Alzheimercafé op woensdag 10 november geeft inzicht in de praktische hulpmiddelen bij dementie. Boodschappen doen, koffie zetten en aankleden: dat doen we automatisch zonder er veel bij na te denken. Als je dementie hebt kun je steeds meer beperkt worden in dagelijkse handelingen. Er zijn gelukkig hulpmiddelen die hierbij kunnen helpen en die ervoor kunnen zorgen dat iemand met dementie langer zelfstandig kan functioneren. Het Alzheimercafé vindt plaats in Ontmoet! in gebouw De Stander, Wilhelminastraat 1a in Bergschenhoek en begint om 19.30 uur (zaal open 19.00 uur, programma duurt tot 21.00 uur). Tijdens de avond is er een informatiestand van Alzheimer Nederland aanwezig. Informatie: Welzijn Lansingerland – Steunpunt Mantelzorg, tel. 010 - 522 55 45.