Ik moet eerlijk zeggen dat de constante stroom van slecht nieuws die ons bereikt via alle media kanalen behoorlijk invloed op me heeft en ik denk niet alleen op mij. Ik wil daarom in dit stukje eens een aantal leuke, positieve dingen plaatsen die, gelukkig, ook plaatsvinden.
Op landelijk niveau is dat natuurlijk het nieuws dat Max Verstappen, met nog vier races te gaan, al Wereld Kampioen Formule 1 is. Prachtig om te zien, al was de manier waarop het nieuws gebracht werd een beetje knullig.
Op wat meer regionaal niveau noem ik Lennart van der Meulen die tot ‘leraar van het jaar’ is gekozen. Maandagochtend 10 oktober werd hij door alle leerlingen van RKBS De Gouden Griffel opgewacht die een erehaag voor hem vormden waar hij doorheen moest lopen om plaats te nemen op een troon in de aula. Super!
Vrijdag 7 oktober was het feest voor vier jubilarissen van De Handpalm. Zij ontvangen al (ruim) 25 jaar zorg van Stichting Sprank. Het werd een geweldig feest!
Op de Anne Frank school in Bleiswijk werd een nieuwe bibliotheek geopend en de Badeendjesrace werd alweer voor de twaalfde keer georganiseerd door Lions Berkel en Rodenrijs, in samenwerking met Scouting Olave St. Claire. De opbrengst van de Badeendjesrace gaat naar de Berkelse scouting. Allemaal mooi nieuws. Word je blij van, vind u niet?

Marianne Karsemeijer