Repair Café Lansingerland

Lansingerland - Zaterdag 1 oktober is het Repair Café van 9.00 tot 13.00 uur open voor reparaties. Locatie: Smitshoek 18c, Bergschenhoek. De vrijwilligers helpen graag om producten weer aan de praat te krijgen. Samen met de reparateur kan het product onder het genot van een kopje koffie worden onderzocht en gerepareerd. Wat wordt er gerepareerd: elektronische apparaten, textiel, mechanische defecten, kleine meubels. Het Repair Café komt niet op locatie en werkt alleen tijdens de openingsuren. De service is in principe gratis zolang er geen onderdelen besteld hoeven te worden. Informatie: www.repaircafe.org of Facebook RepairCafe Lansingerland. Vragen kan men ook stellen via rclansingerland@gmail.com.

Café Over-Leven

Lansingerland - Café Over-Leven is een plek waar mensen met verlies en rouw van harte welkom zijn. Naast een kopje koffie is er ruimte voor ontmoeting. Wanneer: dinsdag 4 oktober van 14.00–16.00 uur. Locatie: Burg. van Oostenweg 10, ingang tuin Hospice, zijde ds. Van Couwenhovelaan te Bergschenhoek. Het wordt op prijs gesteld als u van tevoren belt als u op deze middag denkt te komen. Voor vragen over het Café Over-Leven: 010 – 5215830 of 06-41294935.

Geldzaken niet op orde?

Lansingerland – Thuisadministratie van Humanitas Lansingerland helpt inwoners van Lansingerland die het overzicht op hun administratie of de grip op hun financiën zijn kwijtgeraakt. Ben jij het overzicht op je administratie kwijt? Blijf er niet mee rondlopen, maar vraag om hulp! Humanitas Thuisadministratie is er speciaal voor. De vrijwilligers bieden kosteloos de helpende hand om de financiën op orde te krijgen. Ze zijn gemotiveerd en goed getraind. Kun je hulp gebruiken? Wacht niet langer. Neem contact op met Hetty Middelman of een van haar collega's, tel. 06 20 26 52 82, ta.lansingerland@humanitas.nl. Of neem een kijkje op www.humanitas.nl/lansingerland.

Alzheimercafé

Lansingerland –Tijdens het Alzheimercafé op woensdag 12 oktober kan men meer te weten komen over gedragsveranderingen bij dementie. Het komt voor dat iemand met dementie ander gedrag gaat vertonen. Hij of zij kan bijvoorbeeld verward, achterdochtig, depressief of angstig worden. Hoe kunt u hier het best mee omgaan? Een psycholoog is te gast die hier meer over vertelt en handvaten geeft om met gedragsveranderingen om te gaan. Locatie: Ontmoet!, gebouw De Stander, Wilhelminastraat 1a in Bergschenhoek. Tijd: aanvang 19.30 uur, zaal open 19.00 uur, einde 21.00 uur. Er is ook een informatiestand van Alzheimer Nederland aanwezig. Informatie: Welzijn Lansingerland – Steunpunt Mantelzorg, tel. 010 - 522 55 45.

Klussendienst

Lansingerland - Voor inwoners van Lansingerland met een laag inkomen die (tijdelijk) problemen hebben om zelf kleine karweitjes in en om het huis te doen is er de klussendienst van Welzijn Lansingerland. De klussendienst kan bijvoorbeeld helpen met kleine elektrische problemen, reparatie van de rollator of het in elkaar zetten van klein meubilair. Voor elke klus betaalt men, naast de materiaalkosten, € 2,- eigen bijdrage. Inwoners die gebruik willen maken van deze service of iemand uit hun woonplaats kennen die hier gebruik van wil maken, kan bellen met Welzijn Lansingerland tel. 010-5225545 (op werkdagen tussen 09.00-17.00 uur) of mailen naar klussendienst@welzijnlansingerland.nl. Welzijn kan in de hele gemeente nog vrijwilligers gebruiken.

Mindfulness cursus

Lansingerland - Ontdek de kracht van de geest door mindfulness en sta sterker in het leven. Leer hoe je via begeleide meditaties inzicht krijgt in je denken, voelen en lichamelijke sensaties. Met mindfulness kan je een nieuwe kracht ontdekken die je kan bijstaan in je leven, ook in de moeilijkste momenten. Je ontwikkelt zelfvertrouwen, een heldere focus en emotionele intelligentie. Data: 19 en 26 oktober, 2, 16, 23 en 30 november, 7 en 14 december van 19.30 - 21.45 uur. Locatie: Ontmoet!, Wilhelminaplein 1a, Bergschenhoek. De cursus is mogelijk dankzij Welzijn Lansingerland. Maximaal tien en minimaal zes personen. Kosten: € 300,-. Soms kunt u met een aanvullende verzekering in aanmerking komen voor vergoeding. Vraag na bij uw verzekering. Aanmelding en informatie: Frans van Meggelen via vanmeggelenf@gmail.com of kijk op www.eensamen.nl .

Open dag Sprank

Lansingerland - Kom, kijk en ontdek de zorg van Stichting Sprank. Op zaterdag 8 oktober staan de deuren van woonlocatie de Rozenhoek en dagbesteding Het Hoekpunt, Laan der Vrijheid 44-52 in Bergschenhoek en woonlocatie De Handpalm, Rozenoord 94 in Berkel en Rodenrijs open voor publiek. Belangstellenden zijn welkom tussen 13.00 en 16.00 uur. Bewoners en begeleiders leiden bezoekers rond en kunnen informatie geven over het zorgaanbod, vrijwilligerswerk, stage of het werken in de gehandicaptenzorg. Ook buurtbewoners die kennis willen maken zijn van harte welkom. Sprank biedt zorg en ondersteuning aan cliënten met een verstandelijke beperking, in een christelijke woon- en leefomgeving. Meer informatie: www.stichtingsprank.nl.