Alsmaar zwaaien:

Wie is toch dat echtpaar op de brug

Berkel en Rodenrijs - Rijdt u regelmatig vanaf de Anjerdreef naar de Rodenrijseweg of omgekeerd? Dan vraagt u zich wellicht af wie dat echtpaar is dat, meestal 's middags, op de brug zit en naar iedere voorbijganger of automobilist zwaait. De Heraut was ook nieuwsgierig en stapte daar even van de fiets.

Elke dag, uiteraard bij goed weer, zit het echtpaar Kooijman uit het Rodenrijs op de brug die de Anjerdreef verbindt met de Rodenrijseweg. Beiden zwaaien naar iedere voorbijganger.
"Dat doen we iedere dag en vinden het heel leuk. Veel mensen herkennen ons inmiddels wel en zwaaien terug", vertelt mevrouw. "Mijn man is al 90 jaar en ik ben 78. Hij loopt heel moeilijk en daarom neemt hij de rollator mee." Krijgt u geen lamme arm van al dat zwaaien? "Nee hoor, daar hebben we geen last van. Het is voor ons iedere dag een soort uitje. We zijn lekker buiten en zitten, vooral deze zomer, bijna elke dag in het zonnetje." Haar man is het er mee eens.
Ze wonen met veel plezier in Berkel en Rodenrijs. Mevrouw: "We zijn al 55 jaar met elkaar getrouwd en ik kan gelukkig nog steeds goed voor mijn man zorgen, ook al is zijn gezondheid nu een stuk minder geworden. We redden ons wel", terwijl beiden weer de hand opsteken naar een paar schoolkinderen die voorbij komen. Als we later weer langs fietsen blijkt het echtpaar al te zijn opgestapt.