In samenwerking met muziekvereniging Concordia

Dansen op muziek van Bobby’s Bigband

Bergschenhoek - Het is misschien al heel lang geleden dat u op een dansavond was. Door corona waren er weinig of geen feesten en partijen, maar nu het weer kan heeft Bobby’s Bigband uit Capelle aan den IJssel het initiatief genomen om op zaterdag 10 september een luister- en dansavond te organiseren, in samenwerking met muziekvereniging Concordia.

John Hofman

Zoals gebruikelijk vinden veel muzikale activiteiten rond Concordia plaats in de Cultuurfabriek aan de Groeneweg, aan de achterkant van sporthal De Ackers. Zo ook deze dansavond.
Joop van Engelen, altsaxofonist bij muziekvereniging Concordia, tevens spelend in de Bigband, wil wel enige toelichting geven. “Onze bigband is destijds voortgekomen, zeg maar een overblijfsel, uit de muziekvereniging in Krimpen aan den IJssel. De oprichting van Bobby’s Bigband was in Capelle aan den IJssel, waar we ook oefenen”, vertelt hij. De band bestaat uit twintig man plus een zanger en een zangeres. Eerder speelden ze ook in de Cultuurfabriek en toen al bleek dat deze band een professionele indruk maakte. Hij geeft toe dat een Bigband wel een totaal andere muziekwereld is dan een fanfare als Concordia, hoewel hij het bij beide erg naar zijn zin heeft.

Voetjes van de vloer

“Het thema voor 10 september is ‘Voetjes van de vloer’. "Het gaat er ons om mensen weer aan het dansen te krijgen, want dat wordt tegenwoordig te weinig gedaan. Vroeger had je overal dansavonden en die werden goed bezocht. Dat was meestal hét uitje tijdens het weekend.”
De avond van 10 september bestaat uit twee sets. De eerste set is hoofdzakelijk bedoeld om, genietend van een drankje, te luisteren naar prettig in het gehoor liggende muziek. Bij de tweede set wordt verwacht dat de bezoekers gaan dansen op een repertoire dat hen zal aanspreken. Zo speelt de Bigband nummers van Frank Sinatra, maar ook van Michael Bubblé. In ieder geval veel popmuziek, ballads en dergelijke met vaak eigen arrangementen.
Dirigent is Halbe Tjepkema, nog niet zo heel lang bij de band, maar enthousiast en zeer gedreven in de muziek. Joop: “Het is gewoon relaxed spelen in Bobby’s Bigband die er niet per se op uit is om alleen maar te presteren. Van de muzikanten wordt wel verwacht dat ze van muziek af kunnen spelen. Er is volop gelegenheid om te improviseren als dat zo uitkomt.
Kaarten voor de dansavond zijn verkrijgbaar via concordiabergschenhoek.nl , onder vermelding van mvv Bigband. De zaal gaat om 19.45 uur open en de avond zelf begint om 20.00 uur. Kaarten kosten € 10,- per persoon.