Lansingerland - Voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar organiseert Steunpunt Mantelzorg Welzijn Lansingerland samen met GGZ Delfland een leuke cursus voor kinderen die opgroeien met een bijzondere vader of moeder, broer of zus waar ze rekening mee moeten houden.
Eén op de vier kinderen heeft een familielid dat extra zorg of begeleiding nodig heeft. Deze jonge mantelzorgers ervaren dit als 'gewoon'. Zij houden vaak rekening met de ander en helpen meer mee in huis. Deze kinderen kunnen soms een extra steuntje in de rug gebruiken.
In de Bikkelbrouwerij van Bikkel Lab leren de kinderen trucjes die kunnen helpen. Door bijvoorbeeld voor jezelf opkomen en dingen te doen waar je blij van wordt. Tijdens de bijeenkomsten ontmoet je 'gelijkgestemden’ en ga je samen met hen aan de slag met actieve en creatieve opdrachten. Zo leer je wat je kunt doen als je je opeens schaamt, je schuldig voelt en of ergens niet over durft te praten.
Bikkel Lab is op vijf dinsdagen 13, 20, 27 september en 4 en 11 oktober van 15.30 tot 17.00 uur in Ontmoet!, Wilhelminastraat 1A te Bergschenhoek.
Info/aanmelden: Rianne van den Bulk, tel. 06 - 22514115 of mail naar r.vandenbulk@ggz-delfland.nl of naar mantelzorg@welzijnlansingerland.nl .