Bleiswijk - De Vredesweek 2022 wordt traditiegetrouw gehouden in de derde week van september. Deze oecumenische gebedsdienst in Bleiswijk vindt plaats op zondagavond 25 september in de Dorpskerk. Aanvang 19.00 uur.
De Vredesweek wordt al meer dan vijftig jaar gehouden in parochies en kerkelijke gemeenten. In al die jaren is de Vredesweek uitgegroeid tot een traditie. Niet alleen in Nederland maar ook in diverse andere landen in Europa, Afrika en Latijns-Amerika is de Vredesweek een jaarlijks terugkerend moment van actie en bezinning. Dit jaar is als thema gekozen: ''Generatie vrede'.
De liturgie voor de oecumenische gebedsdienst is opgesteld aan de hand van landelijk aangereikt materiaal. Daarbij wordt actief deelgenomen door leden van de R.K.-Parochie, de Hervormde wijkgemeente Dorpskerk, de Gereformeerde Kerk Open Hof en de Evangelische Gemeente.
De meditatie wordt gehouden door ds. Hans Wulffraat van de Evangelische gemeente De Driehoek.
Het InterKerkelijk Overlegorgaan Bleiswijk nodigt u van harte uit voor het meevieren van deze Vredesdienst. Na afloop is er gelegenheid voor onderlinge ontmoeting.