Brons voor team acrobatische gymnastiek

NK goud voor turnster Olga van Peijpe van SV DOTO

Bergschenhoek - In het weekend van 25 juni vond de Dutch Gymnastics The Finals, het NK van de gymsport in Rotterdam Ahoy, plaats. Onder de ruim 5.000 sporters waren turnster Olga van Peijpe en vijf teams acrobatische gymnastiek van SV DOTO. Olga van Peijpe behaalde goud op het onderdeel vloer.

Alle sporters van DOTO hebben geweldige prestaties geleverd en de vereniging is dan ook extra trots op de medaillewinnaars. Zondag was de toestelfinale turnen. Olga van Peijpe was heel ontspannen bij de warming-up op de vloer in de oefen- en wedstrijdhal. Daarna begon de wedstrijd, waar Olga als derde aan de beurt was. Onder luide aanmoediging van haar clubgenoten en natuurlijk haar familie, turnde ze haar oefening. Met 12.200 punten stond ze op een voorlopige eerste plaats. Daarna werd het spannend, nu begon het wachten totdat alle andere turnster hun oefening hadden gedaan. Geen van de andere turnsters konden haar score evenaren. Olga werd Nederlands Kampioen op het onderdeel vloer.

Acrobatische gymnastiek

In totaal deden vijf teams acrobatische gymnastiek van SV DOTO mee op A-, B- en C-niveau. Alle teams hebben hoge artistieke scores behaald, doordat zij mooie en dynamische oefeningen lieten zien. Ze hebben allen een plaats in de top 10 van Nederland behaald. Lina Amghar (13) en Josie Been (8) kwamen uit in de A-pupillen. Na een goed uitgevoerde oefening bleef het tot de laatste minuut spannend. Uiteindelijk wisten zij de bronzen medaille op dit NK-onderdeel mee naar huis te nemen.
SV DOTO is enorm trots op alle sporters die deelnamen aan het Nederlands Kampioenschap. Heel bijzonder dat de turners en acrogymnasten zich hebben geplaatst voor dit grote evenement, de top van Nederland. Naast de mooie prestaties was het bovendien een bijzondere ervaring voor niet alleen de sporters, maar ook alle clubgenootjes, trainers, familie en vrienden.