Belevingen op Festival De Achtertuin

Regio - Op 16 juli is het zover, dan zal festival De Achtertuin neerstrijken op het terrein van Outdoor Valley in Bergschenhoek. Na twee moeilijke jaren -in 2020 kon alleen een mini editie met ongeveer 400 man doorgaan en in 2021 werd alles op het laatste moment afgeblazen- is het nu extra fijn dat het door kan gaan. Het belooft een mooie dag te worden met muziek, kunst, lekker eten en drinken, maar vooral een dag om even te ontsnappen aan het leven van alle dag en lekker te genieten.

Marianne Karsemeijer

"Het festival is ontstaan vanuit een droom", vertelt Rosaline Tóth, één van de organisatoren van het festival. "Mijn compagnon, Joost van der Linden en ik zijn allebei gek op festivals in de vrije natuur, die veel bieden aan beleving en creativiteit." Naast haar werk als emotietherapeut heeft ze aardig wat ervaring met het organiseren van evenementen. "Ik vind het fijn om iets te doen waardoor mensen zich goed voelen en dit is echt het allerleukst." In hun zoektocht naar een geschikte locatie kwamen ze al snel uit bij Outdoor Valley, een mooi, groot terrein in de natuur, aan het water.

Line-up

De line-up is erg gevarieerd. Van melodieuze en progressive house tot Afrotech en funky disco house, er is voor ieder wat wils. Dit is een greep uit de bevestigde artiesten: Benny Rodrigues, Colyn, De Sluwe Vos, Einmusik, Philou Louzolo, Sandrien, VNTM (live), Analog Kitchen (live), Beswerda, Cincity, Hollt, Mitch de Klein en Yør Kultura. Het festival is toegankelijk voor iedereen ouder van 18 jaar.
"De muziek is een belangrijk onderdeel", zegt Rosaline, "maar het gaat daarnaast vooral om de beleving. In ieder hoekje gebeurt wel iets. Er is van alles te doen en te zien. Er zal overal kunst te zien zijn, gemaakt van circulaire producten. Overal zijn leuke verrassinkjes. De muziek wordt opgevoerd op diverse grote en kleinere stages én er is een Hidden Stage. Als je zin hebt ga je mee op een mysterieuze expeditie net buiten het terrein, daar, vanaf de uitkijktoren kun je misschien ontdekken waar de ‘Hidden Stage’ verborgen ligt. Daarnaast is er een DJ contest. Toekomstige DJ's kunnen een geluidsmix insturen en kans maken om op de volgende editie van het festival te komen draaien op het podium. En dan hebben we nog Het Geluid. Mensen kunnen een geluid opnemen op hun telefoon en wij verzamelen die geluiden via hetgeluid.festivaldeachtertuin.nl, daar kun je ze zelf achter elkaar plakken en een melodietje van maken, die je misschien wel terug hoort tijdens de live set van Analog Kitchen tijdens het festival!"
Maar je kunt natuurlijk ook gewoon het terrein ontdekken en genieten van de muziek, de vele leuke plekjes en de mooie natuur.

Duurzaam

Natuurlijk is er ook een breed scala aan drank en food. Voedsel wordt aangeboden door foodtrucks met heerlijke vega en bio gerechten. Er wordt zoveel mogelijk met lokale ondernemers gewerkt en in het kader van duurzaamheid wordt het festival zo groen mogelijk ingericht. Het drinken wordt aangeboden in herbruikbare drinkbekers. Ze maken geen gebruik van borden, bestek en rietjes en al het overige is gemaakt van biologisch afbreekbaar materiaal en voor de kunst, stages en aankleding worden, waar mogelijk, hergebruikte en hernieuwbare materialen gebruikt.

Meer info

Het festivalterrein is open van 12.00 tot 23.00 uur op zaterdag 16 juli. Tickets voor zaterdag 16 juli zijn nu verkrijgbaar via www.festivaldeachtertuin.nl. Neem ook een kijkje op deze site voor meer informatie over het festival en de activiteiten.