Koersbal

Lansingerland - In De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2 in Bleiswijk kan elke vrijdag van 09.30-11.15 uur koersbal gespeeld worden, met uitzondering van 30 september en 23 december. In Ontmoet! in Bergschenhoek kan elke dinsdag van 9.30 – 11.30 uur koersbal gespeeld worden. Koersbal is één van de populairste sporten onder senioren en niet zonder reden. De sport is vergelijkbaar met jeu de boules, maar wordt binnen gespeeld. Ervaring is geen vereiste, maar gezelligheid natuurlijk wel! Kom langs op dinsdag in Ontmoet! of op vrijdag in De Leeuwerik. Bel voor meer informatie met Welzijn Lansingerland, tel. 010 - 522 55 45.

Loop mee met VIP Lansingerland

Lansingerland - Tijdens een gezellige wandeling van ruim een uur vertellen medewerkers van het VIP Lansingerland (Vrijwilligers Informatie Punt Lansingerland) graag wat vrijwilligers allemaal doen in onze gemeente en waar ze te vinden zijn. Ze beantwoorden al je vragen over vrijwilligerswerk en mogelijkheden. Startpunt is 15 juli om 10.00 uur vanaf Ontmoet!, Wilhelminastraat 1a in Bergschenhoek. Na afloop staat de koffie/thee klaar in het sociaal-café. Informatie en/of  inschrijven: mail naar info@viplansingerland.nl. 

De Rotte Zomerexpeditie

Lansingerland - Ga deze zomer mee op expeditie in de prachtige gebieden rondom de rivier de Rotte. Ontdek elke vakantieweek een ander deel van het gebied. Met een ontdekkingstocht op zak kiezen deelnemers hun eigen weg langs de hoogtepunten uit het deelgebied van die week. Op de fiets of wandelend, op skeelers of varend. De Rotte Zomerexpeditie 2022 is van 11 juli tot en met 21 augustus. Deelnemers kunnen zich via de website ookditisderotte.nl voor € 2,50 per expeditie inschrijven voor een ontdekkingstocht uit De Rotte Zomerexpeditie. OokditisdeRotte.nl is een samenwerking tussen Recreatieschap Rottemeren, gemeenten Rotterdam, Lansingerland en Zuidplas, Ondernemersvereniging Rottemeren en Stichting Plezierrivier de Rotte.
Meer informatie: www.ookditisderotte.nl/zomerexpeditie .

Geldzaken niet op orde?

Lansingerland – Thuisadministratie van Humanitas Lansingerland helpt inwoners van Lansingerland die het overzicht op hun administratie of de grip op hun financiën zijn kwijtgeraakt. Ben jij het overzicht op je administratie kwijt? Blijf er niet mee rondlopen, maar vraag om hulp! Humanitas Thuisadministratie is er speciaal voor. De vrijwilligers bieden kosteloos de helpende hand om de financiën op orde te krijgen. Ze zijn gemotiveerd en goed getraind. Kun je hulp gebruiken? Wacht niet langer. Neem contact op met Hetty Middelman of een van haar collega's, tel. 06 20 26 52 82, ta.lansingerland@humanitas.nl. Of neem een kijkje op www.humanitas.nl/lansingerland.

Moeders voor Moeders

Lansingerland - Net zwanger? Dan kun je je geluk delen. Veel vrouwen worden zwanger als jij helpt. Aanmelden of informatie: tel. 0800 0228070 of Hanneke Beijersbergen, tel. 015 – 369 82 63. Bezoek ook eens de website: www.moedersvoormoeders.nl.

Steunpunt Mantelzorg van Welzijn Lansingerland

Lansingerland - Welzijn Lansingerland biedt ondersteuning aan mantelzorgers van alle leeftijden. Er worden regelmatig mantelzorgontmoetingen georganiseerd voor informatie en lotgenotencontact. Voor individuele ondersteuning of een luisterend oor is men ook van harte welkom. Als u geregistreerd staat als mantelzorger bij Welzijn Lansingerland wordt u automatisch op de hoogte gehouden via een nieuwsbrief.
Vervangende mantelzorg door vrijwilligers. Dit betekent dat mantelzorgers de zorg even aan een ander kunnen overdragen zodat zij ook tijd aan andere gezinsleden, vrienden, werk en/of hobby’s kunnen besteden. Informatie/aanmelden: Welzijn Lansingerland, tel. 010-5225545 op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 16.30 uur of mail naar mantelzorg@welzijnlansingerland.nl. Of kijk op www.welzijnlansingerland.nl.

VTV Thuismaatjes gezocht

Lansingerland - Thuismaatjes bemiddelt bij het vinden van vrijwilligers voor kinderen, jongeren en volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking, autisme of chronische ziekte. Je kunt je inzetten als maatje (samen wandelen, koffiedrinken of erop uitgaan), oppas (een avond of een middag oppassen in een gezin), speelmaatje (spelletje doen of samen knutselen) of als gastgezin (het kind verblijft bij jou in het gezin bijvoorbeeld een weekeinde of een dag). Aan de hand van een kennismakingsgesprek wordt samen gekeken naar welke deelnemers bij elkaar passen. Daarna vindt het kennismakingsgesprek plaats, waarbij wordt bekeken of het klikt tussen de vrijwilliger en de deelnemer. Is dit het geval? Dan start de match. Vrijwilligers worden begeleid door de professionals van Thuismaatjes. Ze kunnen altijd met vragen bij hen terecht. Info: www.wijzijnvtv.nl/thuismaatjes of stuur een email naar thuismaatjesdelft@vtvzhn.nl.