Vrouwen 1 CVV Berkel keert terug naar de Hoofdklasse

Alphen aan den Rijn / Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 25 juni heeft Vrouwen 1 van CVV Berkel de op een na hoogste divisie van het vrouwenvoetbal bereikt door de promotiewedstrijd tegen IJFC met 2-1 te winnen. De wedstrijd werd op neutraal terrein gespeeld bij Alphense Boys waar het een dag van spanning, fakkels en vreugdetranen werd.

Een paar dagen voor de wedstrijd was er druk bel- en mailverkeer tussen de KNVB, Janet (trainster IJFC) en Johan van Aalst (Berkel) over het terrein waar het duel gespeeld zou worden. De keuze viel uiteindelijk op het complex van Alphense Boys in Alphen aan den Rijn. Johan van Aalst: "Er werd een draaiboek opgesteld en dit zorgde er mede voor dat we gastvrij werden ontvangen en de middag vlekkeloos verliep. We werden in de watten gelegd met een mooie kleedkamer, bespreekruimte en verzorgingsruimte." Na een goed verlopen busreis genoten speelsters en staf van Berkel eerst van een heerlijke lunch die de speelsters zelf hadden voorbereid. Ze werden hierbij geholpen door de gastclub die dit een leuk initiatief vond. Daarna volgden de bespreking, omkleden en de warming-up op het hoofdveld waar inmiddels de toeschouwers van IJFC en Berkel zich om het veld lieten zien en met vlaggen, ballonnen en spandoeken voor een sfeervolle aankleding zorgden.

De wedstrijd

Iets voor 15.00 uur kwamen beide teams vanuit de spelerstunnel het veld op. De vele fakkels zorgden ervoor dat de ambiance compleet was. Rook in beide clubkleuren en gezang vanaf de tribune maakten het feest compleet. Spanning op de gezichten en ook de vele toeschouwers. De wedstrijd kon beginnen.
Het eerste wapenfeitje was voor Berkel. Een bal van Demi Verlangen op Alyssa Daal belandde voor het doel van IJFC om vervolgens door Femke van der Burg te worden overgeschoten. De eerste grote kans voor IJFC volgde vrijwel direct door een vrije trap van buiten het zestienmetergebied. Snoeihard genomen door Lois Spliet, maar de bal spatte uiteen op de lat en Berkel-keepster Bianca Troost tikte hem net over. Snelle spitsen bij IJFC werden met de lange bal in stelling gebracht en dit resulteerde in kansen voor Iris Werkhoven en wederom Lois Spliet. Doelpunten vielen er echter niet. Ook Berkel kreeg wat kansjes, maar Tamara Kamps hield haar doel tot dan schoon. Na de drinkpauze, op verzoek van beide teams, rond de 23ste minuut, kantelde de wedstrijd. Berkel werd sterker. Tien minuten voor rust werd de wedstrijd opengebroken nadat Lindy Hogedoorn in het strafschopgebied van IJFC onderuit werd getrokken en Berkel een strafschop kreeg. Alyssa Daal schoot de bal onhoudbaar en snoeihard in de touwen, 1-0.
Berkel ging in de tweede helft direct fel van start om zo de tegenstander te overrompelen en dat lukte voortreffelijk want in de 48ste minuut was het Lindy Hogedoorn die van afstand de bal heerlijk en schitterend over de keepster in het doel schoot, 2-0. Nu was het aan IJFC om actie te ondernemen. Met name hun corners waren keer op keer meer dan gevaarlijk, zo ook in de 61ste minuut, waarin een tegendoelpunt voor Berkel viel, 2-1. IJFC geloofde er weer in, waardoor het restant van de wedstrijd bloedstollend spannend was. Berkel-keepster Bianca Troost hield Berkel in de wedstrijd door in de 71ste minuut na wederom een gevaarlijke corner de bal weg te boksen. Rond de 77ste minuut sloeg de schrik Berkel om de oren want het team moest met tien vrouwen verder na direct rood voor Renee Rens. Met de winst bijna binnen was het voor Berkel zaak de kalmte te bewaren en de speelsters op de juiste plek te zetten.

Penalty IJFC

Inmiddels tikte de klok verder, was de wedstrijd in blessuretijd beland en wachtte iedereen op het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter. In zo'n beetje de 93ste minuut mocht IJFC nog een corner nemen en deze krulde weer zeer gevaarlijk richting het doel van Bianca Troost. Er volgde een scrimmage en er klonk een fluitsignaal. Einde wedstrijd, nee, een penalty voor IJFC. Ongeloof bij Berkel en hoop op een verlenging bij IJFC. Het was echter Bianca Troost die redding bracht en de penalty pakte, waarna het eindsignaal klonk en promotie van Berkel een feit was. Een enorme ontlading uiteraard bij speelsters en staf van Berkel. Bloemen, champagne en een applaus van de trouwe supporters, het was er allemaal. Op naar een nieuw seizoen!