Samen Lansingerland: kent u Steunpunt Mantelzorg?

Lansingerland - Als u zorgt voor een gezinslid, familielid, buur, vriend(in) of kennis die langdurig ziek, gehandicapt, dementerend of hulpbehoevend is, dan bent u mantelzorger. Mantelzorg is niet hetzelfde als vrijwilligerswerk, meestal kiest u er niet voor, het overkomt u. Mantelzorg kan veel voldoening geven, maar kan soms te zwaar worden. Voor mantelzorgers van inwoners in Lansingerland is er het Steunpunt Mantelzorg.

Het Steunpunt Mantelzorg is een onderdeel van Welzijn Lansingerland dat ondersteuning en begeleiding biedt aan mantelzorgers. Binnen het Steunpunt staat de mantelzorger centraal en niet de zieke. Naast het bieden van informatie en advies is er aandacht voor de mantelzorger zelf om de zorg zo lang mogelijk vol te houden. Het Steunpunt kan u praktische ondersteuning bieden. Daarvoor werkt het Steunpunt nauw samen met aangesloten vrijwilligersorganisaties die de zorg met u kunnen delen. Voor emotionele ondersteuning en een luisterend oor kunnen mantelzorgers terecht bij de coördinator van het Steunpunt Mantelzorg.

Meer informatie

Voor meer informatie, een afspraak voor een gesprek en/of registratie als mantelzorger, kunt u contact opnemen met Sabine van Bruggen, coördinator Steunpunt Mantelzorg. Zij is te bereiken op telefoon 06 59 82 77 74 of per e-mail mantelzorg@welzijnlansingerland.nl.

Samen Lansingerland

Er zijn verschillende vrijwilligersorganisaties die de inwoners van Lansingerland gratis kunnen ondersteunen. Er zijn veel mogelijkheden en initiatieven. Dus blijf niet zelf worstelen met vragen en kijk op www.samenlansingerland.nl “ik zoek hulp”. Daar vind je de vrijwilligersorganisaties en er is er altijd wel één bij waar je je vraag kunt stellen en waar ze je verder kunnen helpen. Je bent echt niet de enige die soms even een steuntje in de rug nodig heeft. De drempel is laag. Hoe eerder je de ondersteuningsvraag stelt, hoe eerder de vrijwilligers je kunnen helpen. Je kunt ook bellen naar 010 310 10 12 of mail info@samenlansingerland.nl.