Eten uit de natuur met Rotta Rangers

Bergschenhoek - De Rotta Rangers struinen deze keer door het Lage Bergse Bos op zoek naar eetbare natuur. Wat kun je eten en wat niet? Hoe belangrijk zijn insecten voor ons dagelijks eten? En hoe leven en werken bijen? Waarom prikt een brandnetel? Op deze ontdekkingstocht wordt van alles verzameld en er wordt afgesloten met proeven van de heerlijk zelfgemaakte bloemen- en kruidenboter en verse thee. Kom zaterdagochtend 18 juni van 10.00 tot 12.00 uur beleven en ontdekken onder begeleiding van de enthousiaste vrijwilligers van Natuur- en Vogelwacht Rotta. Zij zorgen voor de materialen, neem alleen zelf een halve liter water mee. Kosten € 2,- Verzamel- en ophaalpunt: Parkeerplaats Mollenplaats (nabij Familierestaurant Bergsche Plas, Rottebandreef 50, Bergschenhoek).
Aanmelden (verplicht o.v.v. naam, leeftijd kind, mobiel nummer) via jeugd@rotta-natuur.nl. Rotta Rangers zijn 7 t/m 12 jaar oud en gaan deze ochtend zonder hun ouders op stap.

Soosmiddag Katholieke Bond van Ouderen

Bergschenhoek - Op dinsdag 21 juni organiseert de KBO Bergschenhoek weer de soosmiddag voor haar leden. Een gezellige dinsdagmiddag, waarbij u elkaar kunt ontmoeten onder het genot van een kopje koffie of thee, een drankje en een hapje. Een leuk gesprek, een gezellig spelletje, het is weer allemaal mogelijk. U bent als KBO-lid Bergschenhoek van harte welkom en natuurlijk kunt u ook een introducé meenemen. De parochiezaal van de St. Willibrordkerk aan de Smitshoek 120 is vanaf 13.30 uur open en de soos begint om 14.00 uur.