Te weinig geld voor een sportclub of creatieve les?

Kom naar het Samen Doen-spreekuur!

Lansingerland - Nu het sport- en cultuurseizoen weer bijna voorbij is, gaan ouders en kinderen nadenken over de sport- of cultuurlessen voor het komende seizoen. Veel ouders vinden het belangrijk dat hun kinderen voldoende bewegen en willen hen dan ook stimuleren om op een sport te gaan. Of ze willen gebruik maken van de cultuuractiviteiten, zoals ballet, streetdance, muziek maken of schilderen, binnen Lansingerland. Ook al willen ouders en kinderen dit graag, het is financieel niet altijd haalbaar.

Voor kinderen van ouders met een laag inkomen biedt de gemeente Lansingerland dan uitkomst. Via het Jeugdfonds Sport en Cultuur vergoedt de gemeente contributie en materiaalkosten voor sport- en cultuurlessen voor kinderen (0-18 jaar). Je kunt je aanmelden voor dit fonds via een tussenpersoon, bijvoorbeeld via een vrijwilliger van het Samen Doen spreekuur, een leerkracht, sportcoach of schuldhulpverlener. De vereniging of sportclub ontvangt de vergoeding. Belangrijk is dat je eerst een proefles volgt bij de sport van je keuze. Als je zeker weet wat je wilt kom dan zo spoedig mogelijk langs zodat gekeken kan worden of je in aanmerking komt voor een bijdrage van het Jeugdfonds sport en cultuur. De vergoeding betreft de contributie en materiaalkosten. Wel met maximumbedragen. Per jaar mag een kind slechts van één van de twee jeugdfondsen gebruik maken. Zorg dus dat je goed weet wat je wilt. Tussentijds wijzigen is niet mogelijk. Kom op tijd voor de aanvraag bij het Jeugdfonds sport en cultuur zodat je aan het begin van het seizoen direct kan beginnen.
Heb je andere vragen op het gebied van financiële regelingen, toeslagen, belasting en woon je in Lansingerland? Heb je ook een minimuminkomen kom naar het gratis spreekuur van Samen Doen zodat je samen met een van de vrijwilligers kan kijken of je van alle regelingen gebruik maakt.
Ook jij bent van harte welkom op de volgende locaties:
- donderdag van 9.00 – 10.30 uur in De Stander, Wilhelminastraat 1 te Bergschenhoek
- maandag van 13.00 – 14.30 uur in De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2 te Bleiswijk.

Samen Lansingerland

Dit is een voorbeeld van vrijwilligers die inwoners van Lansingerland gratis ondersteunen. Er zijn veel mogelijkheden en initiatieven. Zit je ook met vragen waar je niet uitkomt? Blijf niet zelf worstelen maar kijk op www.samenlansingerland.nl . “ik zoek hulp”. Daar vind je veel vrijwilligersorganisaties: er is er altijd wel één waar je jouw vraag kunt stellen en die je verder kan helpen. Bel naar 010 - 310 10 12 of mail naar info@samenlansingerland.nl