Bleiswijk in de schijnwerper

Bleiswijk - De presentator van 'Dwars door Rijnmond', Erik Lemmers, zendt onder deze naam al langere tijd een heel interessant programma uit over een dorp, een stadswijk of een kern in het Rijnmond gebied. Dit gaat gepaard met een bezoek aan de plaats om iets van de geschiedenis en vroege bewoning van die plaats te achterhalen door gesprekken te voeren met bewoners die hier een mooi verhaal over kunnen en willen vertellen. Op dinsdag 17 mei vanaf 10.00 uur bezoekt hij Bleiswijk. Via een wandeling door het dorp hoopt de presentator boeiende gesprekken te hebben met wie dan ook. Uiteraard wordt ook een bezoek gebracht aan Buurtschap Kruisweg. De presentator gaat ook gesprekken buiten de dorpskern aan om verhalen op te halen met boeren uit dat gebied over het heden en verleden.

Koppelkaarten bij Soccer Boys

Bleiswijk - Vrijdag 20 mei is er, na twee jaar, weer een Koppelkaartavond in de kantine van Soccer Boys, door een avondtoernooi een week later dan gepland. Entree 10 euro per koppel. Inloop vanaf 19.30 uur. Aanvang 20.15 uur. Het eerste kopje koffie of thee is gratis. Ook niet-leden van Soccer Boys zijn welkom! Er wordt ook een loterij gehouden, met gezellige en bruikbare prijzen. De opbrengst van de loterij is voor Soccer Boys. In verband met de organisatie zo spoedig mogelijk per koppel aanmelden bij Gerda van de Ruijtenbeek, tel. 06-22730301.

Wandelen/fietsen met KBO

Bleiswijk - Elke dinsdagmiddag organiseert de KBO Bleiswijk een mooie en vooral een sportieve wandel- of fietstocht met haar leden en andere belangstellenden. Het schema is als volgt: 17 mei wandelen, 24 mei fietsen, 31 mei wandelen, 7 juni fietsen. Vertrek is om 14.00 uur vanaf het kerkplein aan de Hoefweg.

Soos KBO Bleiswijk

Bleiswijk – De eerstvolgende soosmiddag in de Leeuwerik is op woensdag 18 mei, aanvang 13.30 uur. De activiteiten zijn klaverjassen en het spelen van Rummikub, maar het allerbelangrijkste is de ontmoeting met elkaar!

Inloopspreekuur SeniorWeb

Bleiswijk - Elke donderdagmiddag staan vrijwilligers van SeniorWeb van 13.30 tot 15.30 uur in De Leeuwerik (ruimte "de Mus") paraat om bezoekers te helpen bij hun PC, laptop, tablet of smartphone vragen en problemen. Er behoeft geen afspraak gemaakt te worden en de toegang is gratis. Iedereen is welkom, het inloopspreekuur is dus niet voorbehouden aan alleen leden van SeniorWeb.

Dansavond in de Leeuwerik

Bleiswijk - Actief Lansingerland (onderdeel van Welzijn Lansingerland) organiseert in de Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2, van september tot en met mei op iedere 2e zaterdag van de maand een dansavond. De avond is voor ieder niveau toegankelijk. De Leeuwerik beschikt over een grote zaal. Door de stijl-, line- en partnerdansen met elkaar af te wisselen is de avond ook zeer geschikt voor mensen zonder partner, er is voor iedereen de gelegenheid om te dansen. Zaal open vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur. Einde 24.00 uur. Toegangsprijs € 5,50. Actiefpashouders € 4,15, inclusief een kopje koffie of thee. Kaarten voor deze avond zijn te bestellen via de www.actieflansingerland.nl. Informatie: Otto van den Berg, vandenberg.otto@gmail.com of 06-17566778.

Kledinginzameling Najaarsmarkt

Bleiswijk – Om gebruikte kleding te kunnen verkopen op de Bleiswijkse Najaarsmarkt, die hopelijk in september van 2022 weer georganiseerd kan worden, wordt er maandelijks een inzamelingsmoment gehouden op de 2e donderdag van de maand van 9.00 tot 11.00 uur in de Rank, Kerkstraat 13. Een mooi moment om uw kledingkast (of die van de kinderen) eens door te spitten en kleding te komen brengen. De Najaarscommissie is daar heel blij mee!

Babette Zwinkels in Theater 't Web

Bleiswijk - De Westlandse singer-songwriter Babette Zwinkels treedt zaterdagavond 14 mei op in Theater 't Web. Ze speelt voor en na de film 'Abel'. Daarnaast zijn er tijdens deze avond Film Plus gratis hapjes. Film Plus is de gezellige filmavond in Theater 't Web. De deuren gaan open om 19.00 uur, om 19.45 is er livemuziek van Babette Zwinkels, en om 20.00 uur start de film: 'Abel'. Na de film vervolgt Babette Zwinkels haar optreden. Kaarten voor Film Plus kosten € 7,50 per persoon; dat bedrag is inclusief film, livemuziek, hapjes en een drankje. Kaarten zijn alleen te koop via www.theatertweb.nl. Theater 't Web vindt u aan de Nachtegaallaan 4.

Tweede gratis kinderboekenmarkt

Bleiswijk - Door de grote vraag is er zaterdag 14 mei wederom een gratis kinderboekenmarkt van 9.00 - 13.00 uur in de tuin van de Minibieb op Buizerdstraat 82. Organisator Antoon Derix roept ouders op om nog eens rond te kijken of er nog ergens kinderboeken liggen die niet meer gelezen worden. Ze kunnen gewoon bij hem in het portiek gelegd worden. Zo hebben de kleintjes een nog grotere keuze. Na 12.00 uur mogen meer dan 3 boeken tegelijk meegenomen worden. Tegelijk is op die datum op deze plek een Garage Sale, dus ook ouders kunnen kijken of er voor hun iets bij ligt.