Inloopspreekuur SeniorWeb

Bleiswijk - Het fysieke inloopspreekuur in De Leeuwerik (ruimte 'de Mus') op donderdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur is tot nader order alleen toegankelijk op afspraak. Een afspraak maken is mogelijk via tel: 06-3800 6763 of e-mail: senwebbleiswijk@gmail.com. Het online inloopspreekuur op donderdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur is wel zonder afspraak toegankelijk via Jitsi Meet. Op smartphone of tablet is daar de JitsiMeet-app voor nodig (ruimte: senwebbleiswijk). Op de PC/laptop ga je naar: https://meet.jit.si/senwebbleiswijk (microfoon en camera toestemming geven).

KBO activiteiten

Bleiswijk - Vanwege de corona maatregelen heeft de KBO Bleiswijk haar binnenactiviteiten voor 15 en 22 december gecanceld. Dus ook de kerstviering. De KBO wacht de volgende persconferentie af hoe om te gaan met het vervolg van haar soos programma.

Wandelen/fietsen KBO

Bleiswijk - De buitenactiviteiten gaan gewoon door. Elke dinsdagmiddag organiseert de KBO een wandel- of fietstocht met en voor haar leden of andere sportieve deelnemers. Het schema is als volgt: Dinsdag 14 december wandelen, dinsdag 21 december fietsen, dinsdag 28 december wandelen, dinsdag 4 januari fietsen, dinsdag 11 jan wandelen, dinsdag 18 januari fietsen en dinsdag 23 januari wandelen.
De vertrektijd is om 14.00 uur vanaf het kerkplein aan de Hoefweg.

Leeuwerikkoor

Bleiswijk - De Kerstconcerten op woensdag 15 december en zondag 19 december van het Leeuwerikkoor gaan niet door. Ook het kerstdiner op zondag 19 december kan niet doorgaan omdat de Leeuwerik op zondag niet meer open gaat. Het koor zingt nog op de dinsdagen 7 en 14 december. In het nieuwe jaar wordt weer gestart op dinsdag 4 januari. Het Leeuwerikkoor is nog steeds op zoek naar een accordeonist en naar nieuwe leden. Kom eens gezellig meezingen om te ondervinden hoe het er bij de repetities aan toe gaat.

Klaverjassen in de Leeuwerik

Bleiswijk - Elke derde zaterdag van de maand wordt er in de Leeuwerik een klaverjasmiddag georganiseerd. Doordat ontmoetingscentrum de Leeuwerik in de maand december alle weekenden voor bezoekers gesloten zal zijn wordt dit nu georganiseerd op woensdagmiddag 8, 15 en 22 december.
Drie weken achtereen dus kan men deelnemen aan deze leuke klaverjas drive. Er zijn leuke prijzen beschikbaar die passen bij de tijd van het jaar. Op 22 december zijn er mooie kerstprijzen beschikbaar. Alle deelnemers worden tevens verrast met een heerlijk hapje en zo zal het einde van het jaar toch nog op een leuke manier worden afgesloten. De aanvang is 13.30 uur in de grote zaal van de Leeuwerik, daar waar de onderlinge afstand gehandhaafd kan worden. Ook wordt de QR code gecontroleerd.

Geen Kerstkoppelkaarten Soccer Boys

Bleiswijk - Helaas kan het voor vrijdagavond 10 december geplande kerstkoppelkaarten niet doorgaan. Als de regels in januari worden versoepeld zullen op vrijdag 7 januari de reguliere kaartavonden weer starten. Houd hiervoor de berichtgeving op het prikbord in de gaten.

Dorcas Depot

Bleiswijk – Op zaterdag 11 december is er weer gelegenheid om kleding en schoenen in te leveren bij het Dorcas Depot Bleiswijk. Geopend elke tweede zaterdag van de maand van 10.00 tot 11.00 uur. Locatie: parkeerterrein achter Dorpsstraat 72. Informatie: Herman Veenman, 06 - 10531756 of Henny Maasland, 06 – 42072324.

Dansen in de Leeuwerik

Bleiswijk - In verband met de coronamaatregelen gaat de dansavond van zaterdag 11 december in de Leeuwerik niet door.

Historisch Museum

Bleiswijk - Vanaf 1 november is er een nieuwe tentoonstelling te zien in het Historisch Museum Bleiswijk, Dorpsstraat 5. Het thema is: 'Hoe Bleiswijk is veranderd in de loop der jaren'. U bent welkom elke eerste en derde zaterdag van de maand tussen 14.00 en 16.00 uur, en elke woensdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur. 29 december is OVMB gesloten. De RIVM maatregelen zijn van toepassing, Uw QR code wordt gescand. Www.ovmb.nl, facebook; OVMB/HistorischBleiswijk .