Na twee jaar eindelijk weer een verkoopmiddag van de Handwerkgroep

Berkel en Rodenrijs - De Handwerkgroep Hergerborch kon eindelijk, na twee jaar, weer de traditionele verkoping van haar werk organiseren. Woensdagmiddag 10 november werd er van alles te koop aangeboden. De middag leverde het mooie bedrag van € 275,- op. Hiervan kunnen nieuwe materialen gekocht worden, zodat de handwerkgroep weer aan de slag kan.

Het is gezellig druk in de grote zaal van de Hergerborch. De grote tafel lag bezaaid met allerlei zelfgemaakte artikelen, van geborduurde schorten, kleedjes, grote gebreide plaids tot sjaals in alle kleuren en maten.
"Het lijkt nu alsof er nog niets verkocht is", zegt Diny Groen, de coördinator van de Handwerkgroep, "maar een uur geleden lag hier een groot aantal geitenharen sokken, daar zijn er al heel veel van verkocht." Op een aparte tafel liggen de babyartikelen. Talloze vestjes, sokjes en slabbetjes. "Als we daarvan overhouden gaan de artikelen naar Roemenië", zegt Diny. "Zo komen die schattige vestjes en slabbetjes toch goed terecht."
Er werd ook een loterij gehouden. Diny laat een mooi geborduurd schilderij zien van de vier seizoenen; de prijs van de loterij. Mensen kunnen voor een euro meedoen. Uit alle namen werd aan het einde van de middag de naam van de winnaar getrokken. Deze keer was mevrouw Therai de winnaar van het schilderij en Ali Neelis won één van de geborduurde kleedjes.
De handwerkgroep komt vier middagen in de maand bij elkaar op de woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. Alleen de laatste middag van de maand is er bingo in de grote zaal en kunnen ze niet bij elkaar komen. Er zijn meestal zo'n 12 à 14 vrouwen aanwezig die onder het genot van een kopje koffie of thee een gezellige middag beleven. Ze kunnen hun eigen handwerk meenemen of gebruik maken van het aanwezige materiaal. Lijkt het u leuk om eens te komen kijken? U bent van harte welkom!