SeniorWeb Thema-avond over videobellen

Lansingerland - Wie vroeger de hele wereld wilde bellen, moest tot tien kunnen tellen. Dat is allang niet meer nodig. Contactinformatie is opgeslagen in onze pc's, tablets en smartphones. Dus we klikken of tikken gewoon op de naam van de persoon die we willen spreken. En omdat de internetsnelheid geen rol meer speelt, hoeven we ons niet meer te beperken tot alleen geluid. Want hoe leuk is het om de persoon waar je mee spreekt ook te zien?

Altijd al willen weten hoe dat videobellen via internet werkt en wat er allemaal bij komt kijken? In samenwerking met Bibliotheek Oostland houdt SeniorWeb Lansingerland op woensdag 17 november een informatieavond in de bibliotheekvestiging van Berkel en Rodenrijs, Nieuwstraat 25. De avond start om 20.00 uur. Men hoeft zich niet vooraf aan te melden en de toegang is gratis.
De avond is bedoeld voor iedereen die wil weten welke videobeldiensten er zijn, wat de voor- en nadelen zijn en of het veilig is. Bellen met beeld kan via verschillende programma's en apps. Ze werken allemaal via een internetverbinding. Buiten de kosten van die verbinding, betaalt u niets voor het gebruik van de apps. Dat maakt videobellen aantrekkelijk. Vrijwilligers van SeniorWeb gaan in op de mogelijkheden van een aantal videobeldiensten zoals WhatsApp, Skype, FaceTime, Zoom Meet, Google Meet en het minder bekende maar onder senioren steeds populairder wordende Jitsi Meet. Want welke dienst is nu het handigste voor 1-op-1-gesprekken of juist voor groepen? Welke is beter voor je privacy en wat heb je eigenlijk allemaal nodig om te videobellen?
Voor wie zelf aan de slag wil met een van de genoemde videodiensten kan zich die avond aanmelden voor een aantal online lessen. Voor meer informatie kan men zich per mail wenden tot seniorweblansingerland@gmail.com.