Stichting Sintvoorieder1: "Elk kind mag gezien worden, ook op 5 december!"

Regio - Twee weken geleden was in De Heraut te lezen dat de dames van het vrouwennetwerk Noova op bezoek waren bij de Stichting Sintvoorieder1. Deze stichting wil zoveel mogelijk kinderen in ons land die opgroeien in zichtbare en verborgen armoede een Sinterklaascadeau te geven. Misschien wilt u deze stichting ook steunen met een donatie in de vorm van materialen en/of geld.

Anneke Lamb, lid van Noova, is één van de projectleiders van deze ANBI gecertificeerde stichting.
"Ik ben al enkele jaren vrijwilliger bij deze stichting die het belangrijk vindt dat elk kind in Nederland gezien wordt en ook op 5 december meetelt", licht ze toe. "De stichting gaat nu het twaalfde seizoen in en heeft op de pakjesavond in 2020 ruim 12.500 cadeaupakketten voor kinderen tot 18 jaar kunnen uitdelen aan kinderen waarvoor Sinterklaasavond niet vanzelfsprekend is."
Deze kinderen worden onder andere door organisaties zoals Voedselbanken, Blijf van mijn lijf huizen, Veilig Thuis, School Maatschappelijk Werk, Reclassering en AZC’s aangemeld en de verspreiding van de pakketten verloopt ook weer via deze organisaties. Dit kan alleen maar tot stand met behulp van (inmiddels) meer dan 300 vrijwilligers die op diverse locaties inzetbaar zijn, soms van ’s ochtends 7.00 tot ’s avonds 22.30 uur. De cadeaupakketten bestaan uit nieuwe of zo goed als nieuwe presentjes. Denk hierbij aan speelgoed, knutselmateriaal, boeken, kalenders, puzzels, een tijdschrift, shampoo, badschuim, diffusers, armbandjes, bijouterie, happy socks, spelletjes, eau de toilet, lunchboxjes, gadgets, tijdschriften, et cetera. Spullen waarmee kinderen van 0 tot 18 blij mee zijn.
Anneke: "De cadeaupakketten vertegenwoordigen een waarde van ongeveer € 25,00 en kunnen bestaan uit één of meerdere cadeaus, iets educatiefs en snoepgoed. Bij de kinderen die al kunnen lezen, vanaf 6 jaar, wordt er een gedicht toegevoegd."

Inpakpapier

Ook het inpakpapier is een jaarlijks terugkerend onderwerp. "Wij streven ernaar om zoveel mogelijk van hetgeen wij gedoneerd krijgen te gebruiken voor de cadeaus zelf, al kopen we natuurlijk ook wel wat aan inpakmaterialen. Echter, extra inpakmateriaal is altijd prettig!"
De stichting is ANBI gecertificeerd. Anneke: "Dit in verband met de afwaardering van incourante goederen. Inmiddels zijn we van rond de 7.000 pakketten in 2018, naar in 2019 (ons 10-jarig bestaan) meer dan 10.000 gegroeid. We zijn dit jaar weer ‘groter’ geworden, omdat de vraag ook groter wordt. Vandaar ook dat wij jaarrond met onze stichting bezig zijn. Er wordt gestreefd naar een aantal van 15.000 cadeaupakketten voor 2021. Sowieso is er nu met zoveel pakketten, logistiek en de COVID-19 veel meer werk dan dat wij normaal gewend waren. Er is bijna sprake van een echt bedrijf!"

Doneren

Wie ook wil bijdragen aan de Stichting Sintvoorieder1 kan dit doen in de vorm van een donatie (materialen en/of geld). Met elke kleine donatie is men heel erg blij.
Meer informatie over Sintvoorieder1 is te vinden op de website: https://www.sintvoorieder1.nl.