Gymnastiek 3B-Sociaal Belang

Lansingerland - De belangenvereniging organiseert elke woensdag van 09.00 tot 10.00 uur gymnastiek voor leden in de Sterrenhal, Wilgenlaan 5a te Berkel en Rodenrijs.Er wordt onder deskundige leiding gesport. Ook niet-leden zijn welkom een keer te komen kijken en mee te doen. U bent al lid voor € 16 per jaar en men betaalt € 10,- per maand om mee te doen. Inlichtingen: Els Bross, tel. 06-15290070.

Open inloop VIP Lansingerland

Lansingerland - Op zoek naar vrijwilligerswerk in Lansingerland? Op donderdag 4 november staat het VIP Lansingerland klaar voor al je vragen over vrijwilligerswerk. In Lansingerland is er een vrijwilligers vacaturebank (viplansingerland.nl/vacaturebank) waarin de lokale mogelijkheden en oproepen over vrijwilligerswerk staan. Neem eens een kijkje en vindt een klus die bij je past. Persoonlijk contact met een medewerker van het Vrijwilligers Informatie Punt kan tijdens de open inloop op 4 november tussen 12.00 – 13.00 uur in Ontmoet!, Wilhelminastraat 1a te Bergschenhoek. Wie verhinderd is, kan mailen of bellen: info@viplansingerland.nl of 010 - 522 55 45.

Samen Lansingerland: openingstijden inlooppunten

Lansingerland - Bij Samen Lansingerland kan iedere inwoner van Lansingerland hulp vragen of hulp aanbieden. Wat voor hulp? Denk bijvoorbeeld aan hulp bij boodschappen doen, iemand die helpt bij de administratie of geldzaken, handige handen bij kleine klusjes, gezelligheid en vragen voor en door jongeren. Er zijn heel veel soorten hulp die door vrijwilligers wordt geboden. De openingstijden van de verschillende inlooppunten in november zijn:
- maandag 8 november 13.00-15.00 uur in De Leeuwerik te Bleiswijk,
- vrijdag 19 november 18.30-20.00 uur in de Bibliotheek te Berkel en Rodenrijs,
- donderdag 25 november 09.00-11.00 uur in Ontmoet! te Bergschenhoek.

Maatschappelijke Begeleiding Nieuwkomers zoekt vrijwilligers

Lansingerland – Maatschappelijke Begeleiding Nieuwkomers van Humanitas Lansingerland richt zich op begeleiding van statushouders bij inburgeren, administratie en welzijn. Vrijwilligers bieden praktische ondersteuning bij het aanvragen van toeslagen en de inrichting van de woning. Bij het wegwijs raken in de gemeente en woonomgeving maar ook bij het zoeken van een sport of hobby. Wil jij een nieuwkomer helpen een goede start te maken in onze gemeente? Meld je dan aan via nieuwkomers.lansingerland@humanitas.nl of kijk op humanitas.nl/lansingerland.

VTV Thuismaatjes gezocht

Lansingerland - Thuismaatjes bemiddelt bij het vinden van vrijwilligers voor kinderen, jongeren en volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking, autisme of chronische ziekte. Je kunt je inzetten als maatje (samen wandelen, koffie drinken of erop uitgaan), oppas (een avond of een middag oppassen in een gezin), speelmaatje (spelletje doen of samen knutselen) of als gastgezin (het kind verblijft bij jou in het gezin bijvoorbeeld een weekeinde of een dag). Aan de hand van een kennismakingsgesprek wordt samen gekeken naar welke deelnemers bij elkaar passen. Daarna vindt het kennismakingsgesprek plaats, waarbij wordt bekeken of het klikt tussen de vrijwilliger en de deelnemer. Is dit het geval? Dan start de match. Vrijwilligers worden begeleid door de professionals van Thuismaatjes. Ze kunnen altijd met vragen bij hen terecht. Info: www.wijzijnvtv.nl/thuismaatjes of stuur een email naar thuismaatjesdelft@vtvzhn.nl.

Word jij Gespreksmaatje?

Lansingerland - Ben jij een liefhebber van verhalen, van ervaringen van mensen? Verhalen over hoe zij hun leven geleefd hebben en waar ze nu mee te maken hebben? Welzijn is op zoek naar gespreksmaatjes voor mensen van 50 jaar en ouder die graag met iemand willen delen wat hen bezig houdt. Een keer per veertien dagen bezoek je hen op een dag die jullie samen bepalen. Soms is de reden dat mensen zelf geen netwerk hebben. Of dat de omgeving weinig tijd/ aandacht heeft, soms omdat het ook wel eens fijn is om met een veilige vertrouwde vreemde te praten. Als gespreksmaatje krijg je in een kleine scholing wat extra handvatten mee om een gesprek wat meer diepgang te geven en worden gespreksvaardigheden geoefend met elkaar. Daarna komen de maatjes periodiek bij elkaar om als groep te leren en elkaar te inspireren. Informatie: Maria Boersma (mariaboersma6@gmail.com, tel. 06-86868596), de vrijwillig coördinator (corahensems@gmail.com) of Welzijn Lansingerland, tel. 010 – 522 55 45.