Tentoonstelling over Bleiswijk

Bleiswijk - Vanaf 1 november is er een nieuwe tentoonstelling te zien in het Historisch Museum Bleiswijk, Dorpsstraat 5. Het thema is: ”Hoe Bleiswijk is veranderd in de loop der jaren”. Belangstellenden zijn welkom elke 1e en 3e zaterdag van de maand tussen 14.00 en 16.00 uur, en elke woensdag tussen 14 .00 en 16.00 uur. Wie materialen of foto’s wil brengen, kan dat ook doen op maandagavond tussen 19.00 en 21.00 uur. Informatie: Facebook OVMB en historischbleiswijk.

Ophalen oud papier

Bleiswijk – In Bleiswijk wordt iedere eerste donderdag van de maand oud papier opgehaald. De opbrengst hiervan komt ten goede aan hockeyvereniging HVB en peuterspeelzaal De Peuterhoek. In sommige wijken wordt het papier al overdag opgehaald. Raadpleeg uw Afvalwijzer voor de meest actuele informatie.

Bingo voor 55+

Bleiswijk - Zaterdag 6 november wordt weer een bingo georganiseerd in De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2. De bingo staat onder leiding van de Annie‘s. Tijd: 13.30-17.00 uur, zaal open 13.00 uur. Er is geen Coronopas nodig om deel te kunnen nemen.

Activiteiten KBO

Bleiswijk - Op de dinsdagmiddag organiseert KBO Bleiswijk een wandel- of fietstocht voor leden en andere sportieve deelnemers. Op dinsdag 9 november is het een fietstocht. Daarna is het schema als volgt: 16 november wandelen, 23 november fietsen en 30 november wandelen. Vertrek 14.00 uur vanaf het kerkplein aan de Hoefweg.

Klaverjassen Soccer Boys

Bleiswijk – Vrijdagavond 12 november wordt er vanaf 20.15 uur geklaverjast in de kantine van Soccer Boys, aanwezig 19.45 uur, zodat er op tijd begonnen kan worden. Inschrijfgeld: € 3 p.p. Het eerste kopje koffie of thee is gratis. Deze klaverjasavonden worden altijd op vrijdag en om de veertien dagen gehouden. Er wordt individueel geklaverjast. Ook is er een loterij. In verband met de nieuwe coronaregel is ook Soccer Boys verplicht om bij alle bezoekers die in de kantine een poosje verblijven de QR-code te scannen. De eventuele boete is te hoog om risico te lopen.

Dansen in De Leeuwerik

Bleiswijk - Welzijn Lansingerland organiseert in De Leeuwerik van september tot en met mei op iedere tweede zaterdag van de maand een dansavond. Deze avond is voor ieder niveau toegankelijk. Door de stijl-, line- en partnerdansen met elkaar af te wisselen is de avond ook geschikt voor mensen zonder partner. De eerstvolgende dansavond is op 13 november. Zaal open 19.30 uur, aanvang 20.00 uur, einde 24.00 uur. Voor deze dansavond dient u een coronapas of een PCR testbewijs te kunnen tonen. Welzijn hoopt dat u ondanks deze maatregel toch gezellig komt dansen.
Toegangsprijs € 5,50, Actiefpashouders ontvangen 25% korting, de prijs is inclusief kopje koffie of thee. Kaarten voor deze avond zijn te bestellen via de website www.actieflansingerland.nl. Voor vragen kunt u zich richten tot: Otto van den Berg via vandenberg.otto@gmail.com of telefonisch 06-17566778.