Mooie samenwerking lokale ondernemers

Lansingerland - Hoewel veel mensen helemaal klaar zijn met alle maatregelen rondom Covid-19, brengt deze tijd ook mooie dingen. Zo hebben sommige (startende) ondernemers in Lansingerland het drukker dan ooit. Dat overkwam ook Karin Claessen, eigenaar van Puik Borrelplank in Berkel en Rodenrijs. Ook zijn er in het afgelopen jaar mooie samenwerkingen ontstaan met plaatselijke ondernemers, zoals de KaaZaaK in Bleiswijk en Gildepoelier Leon van den Berg in Berkel en Rodenrijs.

Door corona was er niet veel mogelijk de afgelopen tijd. “Ik merkte dat mensen zichzelf (of anderen) toch ergens mee wilden verwennen. Bijvoorbeeld met lekker eten en hapjes thuis. Ik zag de bestellingen toenemen” zegt Karin.

Samenwerken is een feest

De samenwerking met de KaaZaaK in Bleiswijk stond hoog op het wensenlijstje van Karin. De kaas- en delicatessenspecialist in Bleiswijk staat bekend om zijn heerlijke Stompetorenkaas en echte Boerenkaas. Maar ze verkopen ook buitenlandse kazen en hebben dagelijks vers gebrande noten. En niet te vergeten, De KaaZaaK is de horecaleverancier in de regio. “Ik ben zo blij dat ik bij de KaaZaaK kan inkopen”, zegt Karin.
Ook de samenwerking met Gildepoelier Leon van den Berg uit Berkel kwam op een leuke manier tot stand. “Leon zei meteen ‘ja’ toen ik vroeg of ik bij hem kon inkopen”, zegt Karin. Wekelijks haalt ze daar nu de Berkelse kippenballetjes. “De glutenvrije kipvleugeltjes en gegrilde worst is ook erg in trek op de borrelplank”, aldus Karin. Gildepoelier Leon van den Berg is bekend om zijn uitgebreide assortiment kipproducten. Veel mensen kennen hem ook van zijn kant-en-klare maaltijden, broodjes en uitgebreide cateringservice. De samenwerking is echt een win-winsituatie. “Mensen vragen vaak waar ik de kaas koop. Of wat voor worst er op de borrelplank ligt”, zegt Karin. “Ik vertel mijn klanten dan graag waar de spullen te koop zijn. Onderling versterken we elkaars producten in de regio, hoe mooi is dat!”

Dus heb jij zin in wat lekkers of binnenkort wat te vieren? Kom gerust langs in de winkel of kijk op de website voor meer informatie. www.kaazaak.nl, www.leonvandenberg.nl, www.puikborrelplank.nl .