Feest voor Home-Start Lansingerland

Lansingerland - Gebak voor de vrijwilligers van Home-Start Lansingerland: Home-Start Lansingerland bestaat 10 jaar! In de gemeente Lansingerland is Home-Start actief sinds augustus 2010. Vorig jaar was dus een lustrum. Door alle omstandigheden kon dit niet echt gevierd worden maar dit jaar besteedt Home-Start daar alsnog aandacht aan. De afgelopen week door tijdens een bijeenkomst voor de vrijwilligers te trakteren op iets lekkers.

Home-Start is een organisatie die wereldwijd gezinnen helpt. Gezinnen waar tijdelijk wat extra ondersteuning nodig is door ziekte, overbelasting, onzekerheid en bij gebrek aan een positief, stimulerend netwerk. Vrijwilligers bezoeken een gezin wekelijks thuis en bieden wat op dat moment nodig is. De ondersteuning wordt aan gezinnen geboden door ervaren en getrainde vrijwilligers. Zij geven hun tijd, aandacht en luisterend oor tot maximaal twee jaar aan een gezin om zo met hen mee te lopen tot het weer beter gaat. Zonder vrijwilligers kan Home-Start niet bestaan, dus zij verdienden als eerste een bedankje. Tijdens de terugkombijeenkomsten, die vijf tot zes keer per jaar plaats vinden, spreken vrijwilligers elkaar en wisselen zij ervaringen uit onder begeleiding van de Home-Start coördinator.
Na bijna een jaar online bijeenkomsten, was dit eindelijk weer mogelijk op locatie. Dubbel feest dus! En met dank aan bakker Ammerlaan konden alle vrijwilligers genieten van een heerlijk, toepasselijk Home-Start gebakje.

Interesse in Home-Start om als vrijwilliger aan de slag te gaan of kun je als gezin wel een steuntje in de rug gebruiken? www.home-start.nl voor filmpjes en informatie, of bel één van de coördinatoren in Lansingerland: Henriëtte Staarthof 06-10026711 of Ellis Neeleman 06-24361018, home-start.lansingerland@humanitas.nl .