Samen Lansingerland: zomeractiviteiten met Taalhuis Oostland

Lansingerland - In juli en augustus heeft Taalhuis Oostland een aantal zomeractiviteiten georganiseerd onder de noemer ‘met het Taalcafé naar buiten’. De omgeving verkennen en tegelijk bezig zijn met taal was het uitgangspunt. De taalvrijwilligers en deelnemers hebben samen een aantal leuke activiteiten ondernomen.

Het begon met boogschieten bij Outdoor Valley, precies op de dag dat bij de Olympische spelen Nederland met boogschieten een zilveren medaille won. Na afloop gaven de deelnemers aan dat de activiteit heel spannend was en vonden van elkaar dat iedereen het heel goed deed. Saloni, die met zijn kinderen aanwezig was, vertelde dat het de eerste keer was dat hij zoiets had gedaan.
Een pannenkoek eten na het bezoek aan molen De Windlust in Nootdorp was het volgende uitje. Voor alle deelnemers was het een primeur, een molen bezoeken. De aanwezigen gaven complimenten over de goede uitleg die ze kregen en vertelden dat ze veel nieuwe dingen hadden gehoord.
Een ander hoogtepunt was het bezoek aan de roofvogelboerderij in Berkel, waarbij diverse deelnemers een vogel mochten vasthouden. In het begin vooral voor de kinderen erg spannend, maar dat verdween snel en aan het eind wilden de kinderen niet meer weg.
Dicht bij Lansingerland ligt de wereldhaven van Rotterdam en daar werd met een rondvaart een bezoekje gebracht. Alleen al met het openbaar vervoer naar Rotterdam, was voor diverse deelnemers een eyeopener.
De wandeling met de Oudheidkundige Vereniging Bleiswijk was ook een succes, de geschiedenis van diverse gebouwen van het dorp werd aandachtig aangehoord en met enig vertaalwerk was het enthousiaste verhaal van de verteller goed te volgen.
Bij het bezoekje aan boerderij Het Lansingerland vertelde de boer enthousiast over wat er te zien is en over het leven van een melkkoe.
Volgende week volgt nog een uitgesteld uitje, een rondje fietsen voor je eten door Pijnacker-Nootdorp. Zo maken de deelnemers kennis met gezonde en goedkope producten die direct bij de tuinders te koop zijn.
In september zijn de taalcafés online en ze hopen in oktober weer in de vestigingen van de Bibliotheek Oostland met de fysieke taalcafés te starten. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekoostland.nl/volwassenen/taalhuis-oostland.

Samen Lansingerland

Zit je met vragen waar je niet uitkomt? Kijk op www.samenlansingerland.nl. Daar vind je naast Taalhuis Oostland allerlei vrijwilligersorganisaties: er is er altijd wel één waar je je vraag kunt stellen en die je verder kan helpen. Je kunt ook bellen naar 010 310 10 12, mailen naar info@samenlansingerland.nl of binnenlopen bij de Samen Lansingerland inlooppunten:
-maandag 13.00-15.00 uur in De Leeuwerik te Bleiswijk,
-donderdag 09.00-11.00 uur in Ontmoet! te Bergschenhoek,
-vrijdag 18.30-20.00 uur in de Bibliotheek te Berkel en Rodenrijs.