TOGB (zo) stelt al voor rust orde op zaken

Noordwijk - Er viel zondag genoeg te beleven in Noordwijk. Tijdens een open en attractieve wedstrijd was TOGB een maatje te groot voor SJC. Het team uit Berkel en Rodenrijs won ruim. TOGB liet er in Noordwijk geen gras over groeien, 2-6.

De elf spelers uit Berkel en Rodenrijs zetten SJC vanaf het eerste fluitsignaal onder druk. Na voorbereiden van de vandaag ongrijpbare Max Le Fevre was het Sven Paternot, die via een SJC-been de 0-1 op het scorebord zette. Niet veel later mocht Leroy Zwarteveld afdrukken na voorbereiding van wederom Max Le Fevre en de 0-2 binnenschieten.
TOGB zat in een flow en wilde het duel voor de rust beslissen en dat deed het ook. Max Le Fevre, was een ware plaag voor de Noordwijkse verdediging en beloonde zijn goede spel met een doelpunt door op het half uur de 0-3 binnen te werken. Niet veel later was het Leroy Zwarteveld die zijn tweede goal van de middag kon maken. Zwarteveld veroverde de bal na slecht uitverdedigen en schoot de 0-4 binnen.

Gespeeld

Wat in de afgelopen twee wedstrijden niet lukte na het creëren van een kans, bleek deze wedstrijd geen probleem voor TOGB. Na de helftwissel ging TOGB door met het creëren van kansen en ook met scoren. Op aangeven van Merick Heintjes maakte Leroy Zwarteveld zijn derde goal in de wedstrijd en de 0-5 voor TOGB. SJC werd in de regio derby compleet overlopen, maar bleef wel voetballen. Nadat Wouter Vermeer geheel vrijstaand bij de tweede paal TOGB op 0-6 had gezet vloeide zowel de concentratie als de kracht uit het team van TOGB. Thuisploeg SJC kreeg van scheidsrechter Wiedijk in het verdere verloop een strafschop. Younes Assaih duwde naar de mening van de leidsman onreglementair binnen de zestien en ontving voor zijn overtreding geel en TOGB de strafschop tegen. Vanaf 11 meter werd de bal feilloos binnengeschoten, 1-6. Assaih werd door Schuur naar de kant gehaald en vervangen door Kjell Scheers. Ook Heintjes mocht naar de kant. Zijn plek werd binnen de lijnen ingenomen door Ryan Pronk. Tien minuten voor tijd werd de eindstand bepaald. Het team van SJC trainer-coach Marcel IJzendoorn scoorde de 2-6, waarmee het beloond werd voor de inzet en moraal tankte voor het volgende duel.
De ploeg van Mark Schuur treedt volgende week zondag op eigen terrein aan tegen het Haagse TAC’90. Na deze wedstrijd zal afscheid genomen worden van spelers en trainers die afgelopen seizoen tot de zondagselectie behoorden en nu elders actief zijn. De aftrap van de tweede regio derby is om 14.00 uur.